Håndboldskoler
Del

Arrangør

Som arrangør af en DHF Håndboldskole er i med til at give børn og unge i jeres lokalområde flere dage med fantastiske oplevelser. I er også med til at give børn og unge et tiltrængt frirum, hvor venskaber, grin og håndbold er i centrum.

I skal derfor kun koncentrere jer om det vigtigste – nemlig at afvikle en DHF Håndboldskole. Al det administrative ordner Dansk Håndbold Forbund. Det vil sige, at vi står for deltagertilmelding, betaling, tøjpakker etc. 

Desuden hjælper vi med inspiration til, hvordan man kan planlægge og afholde en DHF Håndboldskole fra start til slut. Guiden kan give et overblik over de opgaver, der er før, under og efter håndboldskolen, og kan ses her.

Tilmeldingen til DHF Håndboldskole sker i HåndOffice eller ved at ringe til projektansvarlig Mette
på tlf. 2423 1256. 

Hvorfor DHF Håndboldskoler?

Hør Troels Asger Hansen, ansvarlig for håndboldskolen i Birkerød, fortælle om, hvorfor de afholder en DHF Håndboldskole. Du kan også høre to unge, Mathias Østgaard og Cathrine Boesgaard, sætte ord på, hvorfor de hjælper til. 

Q&A

Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål.

Hvad skal i som forening sørge for?

Dansk Håndbold Forbund forsøger at gøre det så let og fleksibelt som muligt at afholde håndboldskole. Derfor skal I som forening primært stå for:

 • At udpege én overordnet håndboldskoleansvarlig samt én træneransvarlig (kan godt være samme person).
 • Sammensætte et overordnet program, I får inspiration til program og øvelser
 • I skal rekruttere frivillige trænere
 • Booke hallen
 • Huske at gøre opmærksom på jeres DHF Håndboldskole i lokalområdet fx via FB, lokale medier samt sedler på lokale skoler og i brugsen.
Hvornår og hvor længe?

Hvornår
I vælger selv, hvornår I afholder DHF Håndboldskoler – de fleste foreninger vælger dog at gøre det i den første- eller sidste uge af sommerferien. Men det er også muligt at afholde håndboldskole i fx påske- eller efterårsferien. En god idé er at være opmærksom på, om der er andre arrangementer i lokalområdet, når I fastsætter datoen.

Hvor længe
I bestemmer også selv, hvor mange dage DHF Håndboldskolen skal strække sig over – de fleste er mellem 3-5 dage.

Økonomi

I beslutter selv, hvad deltagerbetalingen skal være for jeres DHF Håndboldskole. Dansk Håndbold Forbund tilbageholder dog 310 kr. af deltagerbetalingen, som går til deltager- og trænerpakke, administration, inspirations- og kommunikationsmaterialer m.m.

Overskuddet bliver overført til foreningen, når håndboldskolen er afholdt.

Nedenfor kan I se forslag til deltagerbetaling: 

Målgruppe, frokost og overnatning

Målgruppe
I bestemmer selv, hvilke årgange samt hvor mange, der kan deltage på DHF Håndboldskolen.

Frokost/overnatning
I bestemmer også selv, om I ønsker at tilbyde frokost og/eller overnatning. Vælger I at tilbyde overnatning, er det også frit at vælge, om det er én eller flere dage.

Lokale sponsoraftaler

Det er muligt, at arrangørforeninger kan indgå aftaler med lokale partnere om tryk på deltagernes t-shirt. Aftalen er omfattet af følgende betingelser:

 • Der må trykkes på højre ærme. Trykket må være max 30 cm2.
 • Lokale sponsorer må ikke beskæftige sig med etiske og/eller moralsk stødende industrier, være en dagligvarebutik eller et sportsbeklædningsbrand.
 • T-shirts, hvorpå der er tryk fra en lokal sponsor, kan ikke ombyttes eller returneres.

Vær opmærksom på, at tøjet først leveres til jeres forening en uge før, at håndboldskolen begynder, med mindre andet er aftalt. Ønsker I selv at stå for tryk, kan I det – ellers I kan kontakte Textil Print på ordre@textilprint.dk, som kan sørge for, at tøjet er trykt, når det leveres.

Hvad får foreningen?

Som arrangør af en DHF Håndboldskole får I:

 • En deltagerpakke pr. deltager
 • En trænertøjpakke pr. syv tilmeldte deltager. Det vil sige 14 deltagere = to trænerpakker
 • Materialer til at gøre opmærksom på jeres håndboldskole (plakat, banner, flyers, billeder til sociale medier)
 • Et beløb pr. deltager, som I selv fastsætter (se mere under økonomi).
Deltager- og trænerpakker

Deltagerpakken
Denne består af t-shirt, bold og drikkedunk. I kan som forening vælge at tilbyde shorts/målvogterbukser (målvogterbukser er først fra U13) – dette vil koste 75 kr. ekstra pr. deltager.

Deltagerne bestiller tøjet, når de tilmelder sig DHF Håndboldskoler på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside. Dansk Håndbold Forbund sørger derfor for alt det administrative omkring bestilling og leverance.

Trænerpakken
Denne består af en sweatshirt, en t-shirt, et par shorts samt en drikkedunk. Derudover er det muligt at tilkøbe lange bukser til 219 kr. og langærmet t-shirt til 156 kr. 

Det er foreningens opgave at bestille trænerpakken via materialebestilling i HåndOffice. Hvis I har registreret jeres trænere i HåndOffice, kan de selv bestille tøjet.

Modtagelse og ombytning
I modtager alle tøjpakker ca. en uge inden, jeres DHF Håndboldskole begynder. I modtager samtidig bolde, drikkedunke og gaver fra vores sponsorer blandt andet juice.

Det er foreningen, der kontakter Textil Print, hvis der er mangler eller fejlleverancer. Textil Print sørger for, at tøjet kan sendes tilbage uden beregning såfremt det ikke passer i størrelsen, er en fejlleverance og ikke er taget i brug. Bemærk, at tøjpakker med egne logoer og trænertilkøbsprodukter ikke tages retur. 

Textil Print kan kontaktes på 8689 3233 eller ordre@textilprint.dk.

LykkeLiga

Dansk Håndbold Forbund samarbejder med LykkeLiga, og står klar med inspiration og information, hvis du gerne vil afholde en DHF Håndboldskole, der inkluderer LykkeLiga – eller du gerne vil afholde en håndboldskole kun for LykkeLiga.

Dansk Håndbold Forbund hjælper, ligesom på DHF Håndboldskole, med det administrative – det vil sige deltagertilmelding, betaling samt tøjpakker.

Projektansvarlig
Mette Borgstrøm 24231256

Vælg forbund

Luk