JHF Kreds 5
Del
Fællesskab i børnehøjde

Fokus på frivillighed

Skrevet af Anna Ekstrøm Bendtsen
02. mar 2023Kl. 10:45

For Chanett er det en naturlig ting at levere et stykke frivilligt arbejde

Fokus på frivillighed

Chanett Roland, U6 træner Skødstrup IF.

 

For Chanett er det en naturlig ting at levere et stykke frivilligt arbejde. Hun har været frivillig før, og denne gang landede den på håndbold.

 På U6 mix holdet i Skødstrup IF er de 30-35 spillere, og dertil er der 4 trænere. En af dem er Chanett Roland. Hun spiller ikke selv håndbold, men da hendes søn, Albert, og hans hold pludselig manglede trænere, sagde Chanett ja til at hjælpe.

 

Chanett er glad for at være frivillig træner, og mener også at det giver noget ude i det virkelige liv.

Hun fortæller selv, at det ikke er fordi hun selv er den store håndboldstjerne, men nu hvor sønnen spiller håndbold, så tænkte Chanett, at det kunne være fint også at være en del af det og hjælpe til.

 

At blive håndboldtræner har givet Chanett rigtig meget. Hun har blandt andet lært nogle af de andre børn på årgangen at kende, men faktisk har det også givet Chanett noget mere: “Man kan have en hård, travl eller træls arbejdsdag, og så kommer man herop og kommer i godt humør. Selvom det kan være hårdt at have med så unge børn at gøre, så er det faktisk rigtig givende og rigtig sjovt synes jeg. Jeg synes det har givet mig en glæde, og jeg griner mange gange når jeg er sammen med dem. Det har faktisk også givet mig en læring i forhold til at være sammen med børn, som jeg aldrig har prøvet før”

 

Selvom Chanett er forældretræner, så hverken giver hun mere ris eller ros til hendes eget barn, men det er også noget hun har fokus på ”Når vi er i hallen, så er Albert spiller ligesom de andre, og jeg er træner for dem alle sammen. Han får ikke mere ris eller ros end de andre, men det er også noget jeg har fokus på”

Albert smiler og nikker, da han efterfølgende bliver spurgt om det er fint at have mor som træner.

 

Det Chanett var mest nervøs for inden hun blev træner var, om hvorvidt børnene ville høre efter, men her er hun blevet positivt overrasket. Hun udtaler følgende: ”Der skulle jeg lige have lidt hjælp til at finde ud af hvordan vi håndterer sådan en situation. Vi snakkede om det i trænergruppen og så støtter vi altid hinanden i den beslutning. Så tilbyder vi børnene lige at gå ud og sidde på bænken, og så kan de komme tilbage, når de er klar igen”

 

I en U6 træning mener Chanett at det vigtigste er leg og morskab. Børnene skal have det sjovt når de er til træning, og det prøver trænerteamet hos U6 i Skødstrup IF at opnå ved både at lege og spille håndbold i løbet af en træning.

 

Chanetts yndlingsting ved håndbold er det fællesskab, som skabes “Jeg tror bare det er at være sammen med børnene. Lære dem at kende og se de har det sjovt. I bund og grund kunne det ligeså godt være fodbold eller ishockey, det er faktisk mere det der fællesskab som jeg synes jeg kan se at Albert er ved at få med mange af dem, men også jeg er ved at få”

 

Kelvin, som spiller på U6 mix holdet i Skødstrup IF, er også glad for at spille håndbold. Kelvin har ikke kun en yndlingsting ved håndbold, men to ”Den ene er at jeg får mega mange nye venner, og den anden er, at jeg skyder mega hårdt”

Kelvin synes at hans trænere er gode. ”De er gode til at finde på lege og hjælpe os til træning, og så kan de også skyde en kæmpe højder”

 

Til slut blev Chanett spurgt om hun kan anbefale til andre at blive frivillig træner: ”Helt sikkert, ja. Jeg har fået en positiv overraskelse af det, og det gør ikke noget at man ikke har prøvet at være træner indenfor den pågældende sportsgren før. Vi 4 trænere kendte ikke hinanden før. Vi har nogle forskellige kompetencer, og jeg synes det er en god dynamik vi har, vi hygger os rigtig meget sammen. Ud over at man får noget erfaring og er frivillig, så er der også noget personligt i forhold til at man kan udvide sit netværk og sine kompetencer. Jeg synes det favner og breder. Der kan være mandage hvor jeg tænker jeg ikke orker det, men som regel bliver man bare omvendt når man kommer herop, jeg synes virkelig det er fint. Jeg kan kun opfordre til at folk bruger tid på det, og så meget tid er det jo faktisk heller ikke. Jeg synes det er godt givet ud”

 

Kontakt din lokale klub eller Kreds, hvis du gerne vil opleve samme fællesskab for dig og dit barn, som Chanett har oplevet.

Er du børnetræner og mangler inspiration til øvelser, så tilmeld dig DHF’s træningsprogrammer for U7-U8, U9 og U11 her:

https://haandbold.dk/foreninger-og-uddannelse/traening/traeningsprogrammer/

Vælg forbund

Luk