Nyheder
Del
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Dommer

Nye anbefalinger omkring Covid-19 restriktioner

Skrevet af Jydsk Håndbold Forbund samt Kreds 1-8
09. dec 2021Kl. 14:00

Ingen corona-restriktioner for håndbold, men anbefalinger til sociale arrangementer.

Efter gårsdagens pressemøde, hvor det bl.a. blev annonceret, at skoler og SFO'er lukker d. 15. december, står det samtidig klart, at fritidsaktiviteter såsom håndbold kan fortsætte.

Vi følger DIF's anbefaling om at holde åbent for idrætsaktiviteter. Foreningernes udbud af aktiviteter er vigtige for medlemmernes mentale og fysiske sundhed.

I forhold til sociale arrangementer anbefaler regeringen, at arbejdspladser aflyser større sociale arrangementer, herunder julefrokoster. De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men her følger vi også DIF's anbefaling om at have et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag osv.

DIF har her til aften opdateret udmeldingen om stående tilskuere. Det betyder, at restriktionen om tilskuere IKKE omfatter idrætsforeninger-/klubber, så længe de ikke arrangerer indendørs koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer og lignende.

Ordet ’lignende’ dækker IKKE over idrætsarrangementer. Det er dermed fortsat muligt at have over 50 stående tilskuere/publikummer. Både DIF og vi opfordrer dog samtidig til, at alle – i det omfang det er muligt – tager forholdsregler, som kan være med til at hindre større smittespredning.

Læs mere her på DIF's hjemmeside.

Vælg forbund

Luk