Foreningsudvikling
Del

Pakke 1: Rekrutér forældretrænere og klæd dem godt på

Tiltræk forældretrænere med et unikt frirum

I en travl familiehverdag kan det være svært for forældre at få øje på tiden til at tage et frivilligt ansvar i sine børns fritidsinteresser. Men rollen som forældretræner har mange uvurderlige fordele for børnene, foreningen og forælderen selv.

Her er fem gode grunde til, at man skal blive forældretræner, som I kan bruge, når I rekrutterer børnetrænere i foreningen:

1. Du får et frirum til at lege med dine børn og deres venner 

2. Du er en aktiv del af dit barns fritidsinteresse

3. Du indgår i et værdifuldt fællesskab med andre frivillige i foreningen

4. Du er med til at skabe glæde, når dit barn og dets venner lykkedes på andre parametre end i skolen 

5. Du skaber en relation til dit barns venner og deres forældre - du er mere end "bare" nogens forældre.

 

Derfor blev Mikel forældretræner

I disse videoer møder du Mikel, der er læge, far og håndboldtræner for sine døtres U9-hold. Her beskriver han blandt andet, hvordan han er startet op som forældretræner, og hvilke glæder han får på halgulvet sammen med sine børn og deres venner.

Brug gerne videoerne som inspiration til forældre i jeres foreningen. I kan fx vise videoerne på et forældremøde eller dele videoerne i jeres Facebookgruppe.

Sådan blev jeg forældretræner uden at have spillet håndbold før

 

Forældretrænerens store glæder

Myter om at være forældretræner

Gratis træningsprogrammer, der gør planlægningen nem

Hver fredag udgiver Dansk Håndbold Forbund gratis træningsprogrammer, der er tilgængelige for alle. Programmerne er skræddersyet til U7-, U8-, U9- og U11-hold og indeholder beskrivelser af øvelser både på skrift og video.

Træningsprogrammerne gør det nemt og overskueligt for børnetrænere at planlægge træninger. Man kan vælge at følge programmet stringent eller bruge det som inspiration til aldersrelateret, varieret og sjov træning. Nedenfor finder du et eksempel på et træningsprogram.

Hvis jeres børnetrænere ikke allerede modtager træningsprogrammerne hver uge, kan I opfordre dem til at skrive sig op til dem her.

 

Årshjul til trænere og foreningsledere

Det kan være svært at overskue, hvornår holdet skal hvad, samt hvilke stævner og turneringer, man skal forholde sig til som forældretræner. I det nedenstående finder du en færdig skabelon med de vigtigste oversigtspunkter fra sæsonen.

Print gerne årshjulet, så I kan hænge det op i foreningen og tilføje egne punkter undervejs igennem sæsonen.

Vælg forbund

Luk