Foreninger og uddannelse
Del

Onsdag den 17. februar 2021

Info om Oplæg - Onsdag den 17. februar 2021:

Gamification

Spil, apps og teknologi hitter som aldrig før, og det skal vi også forholde os til som sport. I dette oplæg vil de to store legebørn, Sten Kaj og Ole Bruun Andersen, give dig et indblik i, hvordan "Blazepod" og et par apps kan inddrages i den daglige håndboldtræning og blive din nye medtræner, som kan gøre træningen sjov, motiverende og engegerende for spuller. 

Sten Kaj Og Ole Bruun Andersens hjerter brænder for udviklingen af håndboldsporten. De har derfor kastet sig over at undersøge hvilke potentialer der er for nye træningsmetoder og aktiviteter i sammensmeltningen mellem spil, teknologi, læring, leg og håndbold.

At være forældretræner – og være træner for mine børns venner

Er der forskel på at træne en søn og en datter - og så deres venner?

Det har Udviklingskonsulent og tidligere børnetræner Lars Møller gjort sig en række refleksioner om. Han har haft fornøjelsen af både at træne hans søn og datter, der begge er voksne nu. Men udover at træne egne børn, har han også trænet børnenes venner. 

Lars Møller er 48 år og kommer fra Aarhus. Gennem mere end 20 års ansættelse i Dansk Håndbold Forbund har Lars samlet en stor viden om dagligdagen i foreninger af alle typer. I relation til dagens emne om forældretrænere er det dog i mindst lige så høj grad en trænerkarriere, der strækker sig over 34 år, der gør at Lars har noget på hjertet. Lars har over en periode på 13 år trænet sine egne børn fra mini til ungdom, men har også trænet en række hold uden at have egne børn på holdet. De mange forskellige input har givet en refleksion, som Lars ser frem til at dele med jer og ikke mindst til at sætte gang i hvordan foreninger arbejder med forældretræneren som en ressource.
Det er hensigten at give input til både bestyrelsesmedlemmet der skal strukturere foreningens arbejde, men også til den enkelte træner med konkrete råd og ideer til at arbejde med sin egen praksis som forældretræner.

Erfaringen med træning af børn og unge er ikke kun begrænset til Danmark, da Lars i flere år har afholdt kurser for blandt andet EHF og IHF i Tyskland, Frankrig, Estland, Albanien, Hviderusland og Aserbajdsjan samt været forfatter til en række kursusmaterialer i DHF regi.

Afrunding på aftenens program

En fælles afrunding fra Dansk Håndbold Forbund og evaluering fra deltagerne.

Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til DHF bredde- og udviklingsafdeling og der vil blive informeret om eventuelle kommende begivenheder og materialer.

Vælg forbund

Luk