Foreninger og uddannelse
Del

Torsdag den 4. februar 2021

Info om Oplæg - Torsdag den 4. februar 2021:

Fra elitespiller til børnetræner

De to tidligere top- og landsholdsspillere Torsten Laen og Henriette Mikkelsen er i dag begge frivillige børnetrænere og aktive omkring de hold, deres børn spiller på. De vil i aftenens debat dels fortælle deres historie og gøre os klogere på, hvad de har taget med ind i deres trænergerning, og hvad de har ladet ligge. Derudover har vi fem spørgsmål til dem om deres syn på børnehåndbold og trænergerningen, og der vil være mulighed for at svare på spørgsmål fra deltagerne.

Henriette Rønde Mikkelsen er 40 år og er en tidligere dansk håndboldspiller. Hun var med til at vinde OL guld i 2004 og EM Sølv 2004 for Danmarks håndboldlandshold. Hun startede sin karriere i den lokale klub NIF/FLUIF og kom senere til Ikast-Bording EH, inden hun i 2003 skiftede til Viborg HK.  For otte år siden indstillede Henriette karrieren som proffoesionel håndboldspiller, og siden har hun arbejdet som lærer på en Friskole i Viborg. Hun har desuden været frivillig børnetræner for sin ældste datter, Frida, siden hun startede som 4 årig. Datteren er nu U13, og Henriettes mand har overtaget holdet, mens Henriette nu er træner for sin yngste datters U8-hold. 

Torsten Laen er 41 år og er tidligere topspiller. Han har spillet for både de danske og udenlandske storklubber GOG, KIF Kolding København, Füchse Berlin, BM Ciudad Real. Han har desuden spillet et hav af landskampe og scoret endnu flere mål inde fra stregen, og han har vundet bronze ved både EM i 2002 som EM i 2004. Han har læst idræt ved Syddansk Universitet, og så er han børnehåndboldtræner - primært for IF Stjernen U11 (drenge), hvor han har været med siden sønnens Trille Trolle U4-hold. Han har i alt tre børn, som alle går til håndbold. 

Playfull practice - et grundelement i vores børnetræning

Playfull pratice er en tilgang til træningen, der tager udgangspunkt i spillerens behov og motivation for at dyrke idræt i en forening. Men hvad betyder det mere konkret, og hvad kræver det af træneren i forhold til forarbejde og rutiner? Det bliver du klogere på i dette oplæg, hvor udviklingskonsulent i HRØ og alsidig håndboldnørd Morten Juul tager dig med i den virtuelle håndboldhal og giver dig en række gode eksempler, som du kan bruge i din træning.

Morten Juul er 42 år og bosiddende i Maribo. Han har været ansat i Dansk Håndbold Forbund i flere funktioner, men først og fremmest som udviklingskonsulent i HRØ i 11 år. Derudover var han projektleder for Dansk Håndbold Forbunds version af Aldersrelateret Træning Koncept (ATK) og ophavsmand til appen ”DHF Planner”, der tog udgangspunkt i øvelsesdatabasen, der er tilknyttet ATK.

Morten har været træner på stort set alle børne- og ungdomsårgange lige fra opstart af Trille Trolle i den lokale klub til U18/19. Han har desuden været DHF-talenttræner på herresiden og fungerer i øjeblikket som sportschef i Team Sydhavsøerne.

Morten er forældretræner, idet han træner sin egen datter på klubbens U13 hold, og det er i denne rolle, han holder oplægget - dels som forælder og dels som nøgleperson for at rekruttere og fastholde flest muligt piger i bestræbelserne på, at pigerne også hare et hold at spille på om 3-4 år.

Afrunding på aftenens program

En fælles afrunding fra Dansk Håndbold Forbund og evaluering fra deltagerne.

Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Dansk Håndbold Forbunds bredde- og udviklingsafdeling, og der vil blive informeret om eventuelle kommende begivenheder og materialer.

Vælg forbund

Luk