Foreninger og uddannelse
Del

Elitetræneruddannelse

Elitetræneruddannelse

Elitetræneruddannelsen har som mål at uddanne trænere til primært senior divisions- og liganiveau. Man opnår adgang til Elitetræneruddannelsen gennem Dansk Håndbold Forbunds Træneruddannelse, Talenttræneruddannelse eller på baggrund af spiller- eller trænererfaring.

Uddannelsen består af tre kurser:

1) Divisionstrænerkursus

Divisionstrænerkurset er første kursus på vejen til at gennemføre Elitetræneruddannelsen. Kurset består af i alt 150 lektioner - fordelt på fem moduler med hver 30 lektioner. De fem moduler består af:

  • Angrebstræning
  • Forsvarstræning
  • Fysisk træning
  • Pædagogik, Planlægning & Målvogtertræning
  • Team Management & Psykologi

De fem moduler kan gennemgås i vilkårlig rækkefølge og man vælger selv, om man vil deltage i et eller flere moduler samme år. Man har som kursist altså mulighed for selv at tilrettelægge sit eget kursusforløb.

Undervisningen veksler mellem teori, praksis med medier, debat, erfaringsudveksling og gruppeopgaver.

Divisionstrænerkurset udgør EHF kategori 2 i henhold til ’Rinck konventionen’.

 

Profkursus

Profkurset er en komprimeret version af Divisionstrænerkurset og lader professionelle håndboldspillere, som i min. fem sæsoner har haft håndbold som deres primære erhverv/indtægtskilde, gå en hurtigere vej videre til Testkursus.

Profkurset er specialdesignet, så det anerkender den store tavse viden, som de professionelle spillere opnår gennem deres aktive karriere. Kurset omfatter ca. 48 lektioner.


2) Testkursus

Testkursus er broen mellem Divisionstrænerkursus og Diplomtrænerkursus. Alle kursister, der har gennemført Divisionstrænerkurset har mulighed for at gennemføre Testkurset. Optagelse på Testkurset sker på baggrund af en begrundet ansøgning. 

Kurset består af to elementer: Et én-dags-kursus (første del) og en kursusweekend (anden del).

På første del får du testet din viden inden for træningsfysiologi og fysisk træning. Anden del omfatter cirka 48 lektioner. Her er der fokus på kursistens trænerpraksis. Kurset indeholder også lektioner inden for team management og psykologi.

Kursister, der består den fysiske del og indstilles til videre deltagelse på Diplomtrænerkurset, kan efterfølgende søge om optagelse på dette.   


3) Diplomtrænerkursus

Diplomtrænerkurset er det afsluttende kursus på Elitetræneruddannelsen. Kurset omfatter 60 lektioner og afvikles som et fem-dages-kursus.

Kurset er bygget op omkring afviklingen af en træningslejr, hvor trænerne i grupper er ansvarlige for afvikling af træning, kampe og øvrige aktiviteter for et hold på ungdomseliteniveau. Den forudgående undervisning og erfaringsudveksling har fokus på aspekter inden for ledelse og team management. 

Optagelsen på Diplomtrænerkurset sker på baggrund af en begrundet ansøgning. Ved afslutningen af kurset modtager kursisten en bedømmelse baseret på trænerens teoretiske viden, tranerpraksis og lederskab/team management.

Diplomtrænerkurset udgør sammen med testkurset EHF kategori 3 i henhold til ’Rinck konventionen’.

 

 

Ansøg om optagelse

Ansøg om optagelse på Elitetræneruddannelsen via formularen herunder.

Ansøgningsformular

Hvis du allerede er i gang med kurserne på elitetræneruddannelsen, skal du ikke bruge denne formular, men i stedet logge på din profil på www.ie.dif.dk og udfylde formularen i invitationen og markere, om du ønsker at tilmelde/ansøge eller komme på invitationslisten.

Trænererfaring
Du kan optages direkte på Elitetræneruddannelsen, hvis du har været træner for et seniordivisionshold eller et U19 (tidligere U18) eller U17 (tidligere U16) liga- eller 1. divisionshold i minimum to sæsoner. 

Din trænererfaring skal være aktuel. Trænererfaring, som ligger fem eller flere år tilbage, kan ikke tælles med.

   
Spillererfaring
Du kan optages direkte på Elitetræneruddannelsen, hvis du har været spiller på liga og/eller 1. divisionsniveau i minimum fem sæsoner.

Spillererfaring fra tilsvarende niveauer i udlandet kan også medregnes.

Din spillererfaring skal være aktuel. Hvis din spillererfaring på de nævnte niveauer ligger fem eller flere år tilbage, kan du ikke optages.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte Ulrik Jørgensen vedrørende spørgsmål til de forskellige kurser, som er en del af Elitetræneruddannelsen.

Uddannelsesansvarlig
Ulrik Haugegaard Jørgensen 43262414 23302999
Uddannelseskoordinator
Zille Aagaard Ulfeldt 43262433 29778004

Vælg forbund

Luk
ANNONCE