Antidoping og ansøgning om TUE
Del

Kosttilskud

Når det gælder kosttilskud, anbefaler Team Danmarks eksperter, at atleter først optimerer i forhold til træning, kost og restitution.
For den enkelte atlet er der ofte meget mere at hente på disse områder, end ved at indtage de få kosttilskud, som potentielt har en positiv effekt på præstationen.

Ved brug af kosttilskud er der desværre en risiko for at købe produkter, som er forurenet med forbudte stoffer, dvs. at produktet kan indeholde noget, der er listet på WADA's liste over forbudte stoffer, og derfor ved dopingkontrol kan medføre, at man bliver testet positiv.

”Informed-Sport” er et test- og certificeringsprogram, der primært tester sportsprodukter og præstationsfremmende midler for indhold af forbudte stoffer. Programmet er designet til at afdække, hvorvidt disse utilsigtet er forurenet med stoffer, der står på Dopinglisten (WADA’s liste).

Team Danmark understreger desuden, at HVIS man benytter kosttilskud, er det ekstremt vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i, hvordan man benytter disse, og om der kan være bivirkninger ved indtagelse af præparatet.
Læs mere på Team Danmarks hjemmeside om kosttilskud, som både omhandler vitamin- og mineraltilskud, sportsprodukter og præstationsfremmende produkter

 

Vælg forbund

Luk