Nyheder og presse
Del

Håndbold Kidz: Et særligt håndboldholdEt nyt hold har set dagens lys i Gistrup Hallen lidt uden for Aalborg. Her bliver der ikke fokuseret på brede kryds eller kontra, men på at finpudse motoriske evner. ’Håndbold Kidz’ består nemlig af 25 udviklingshæmmede børn og deres forældre.

Af Frederik G. Schmidt

Tidligere landsholdsspiller, Rikke Nielsen, er hjernen bag det konstant voksende og livsglade hold. Hun har selv en datter med Downs Syndrom og har undret sig over de manglende tilbud til børn med specielle behov. Hun har sammen med Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg skabt en træning, hvor der er plads til forskellighed. Og træningen har fået en fremragende start.

”Jeg synes ikke, de her børn skal snydes for den fantastiske stemning, man oplever, når man er en del af foreningslivet. Jeg syntes, der manglede nogle tilbud, og her lå håndbolden lige til højrebenet. Da beslutningen om at starte et hold var taget, håbede jeg på at fem-seks børn ville dukke op, men der kom omkring 20. Nu har vi trænet tre gange og antallet af børn vokser bare fra den ene uge til den anden,” fortæller Rikke Nielsen.Blod på tanden
Opbakningen til træningen har været stor. Forældrene må selv bestemme, om de vil deltage i træningen eller se med på afstand. Samspillet mellem forældre, børn og håndbolden har foreløbigt været så god, at Rikke allerede tænker større tanker.

”Vi har bare fået så mange gode tilkendegivelser fra børn og forældre, der i nogle tilfælde kører langvejs fra for at deltage i træningen. Det sætter også nogle lidt større krav til mig og mine hjælpetrænere, som selvfølgelig skal sørge for, at børnene har det sjovt, men de skal også udfordres. Derfor skal vi i nærmeste fremtid på en række kurser, der gerne skulle hjælpe til at gøre træningen endnu bedre. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg drømmer om at kunne afholde stævner mod andre klubber i fremtiden, men det tager vi til den tid,” afslutter Rikke Nielsen.

Se de bedste øjeblikke fra træningen i videoen nedenfor:

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk
ANNONCE