Nyheder og presse
Del

Klavs Bruun: ”Man kan ikke gemme sig i vores system”

 Af Alexander Elverlund Foto: Jan Christensen

Forventninger forud for VM på hjemmebane
Magasinet Håndbold har sat landstræner Klavs Bruun Jørgensen i stævne til en snak om VM-slutrunden, forberedelserne hertil, og de modstandere Danmark kommer til at krydse klinger med.

Hvordan er dit første halve år i landstrænersædet forløbet?
”Nogenlunde som forventet. Jeg vidste godt, at med de ændringer vi ville lave både offensivt og defensivt, så havde vi travlt. Jeg synes, spillerne har været gode til at få kørt tingene ind, og mange af aftalerne sidder, som de skal. Med den måde vi dækker på, ved vi også, at vi skal være meget mere skarpe, end når man dækker 6:0. Der står man tæt på hinanden, og der er ikke så meget plads for modstanderne, og derfor kan man også nemmere gemme sig. Det kan man ikke i vores system, og den måde vi vil forsvare på. Der skal man være på hele tiden, og vi har arbejdet meget med den koncentration om opgaven, der kræves af den enkelte, for at det ikke kommer til at koste for meget bagude.”

Du er ikke nervøs for, at der er blevet foretaget for mange taktiske ændringer på holdet med så kort tid til at implementere dem inden VM?
”Vi har helt åbent meldt ud, at vi ikke ønsker at gøre, som man har gjort de sidste ti år. Hvis man ikke ændrer noget, så bliver resultatet jo det samme, og til næste slutrunde ville vi bare stå med samme tema som i de foregående. Det har på intet tidspunkt strejfet mine tanker at fortsætte med det, holdet har gjort tidligere. Vi bliver nødt til at gå vores egen vej og holde fast i det, vi tror på, vil virke bedst og sørge for at lade være med at gøre tingene halvt men altid 100 procent. Så er der også en større sandsynlighed for, at man får succes.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig med spillerne, i forhold til den måde du gerne vil spille på?
”Jeg har jo kørt en forsvarsstil i Holstebro, som er ekstremt offensiv, og det ville jeg gerne fortsætte med på landsholdet. Jeg blev dog nødt til at gå ind og kigge på, om vi har spillere, der passer til den måde at forsvare på, og det synes jeg vi har. Den flade 6:0 synes jeg derimod, vi har det sværere med mod de fleste hold - især dem der har skytter, som kan skyde udefra. Der er vi simpelthen ikke store nok. I og med at vi normalt er gode til at læse spillet og har hurtige fødder, kan det være en fordel, at vi er lidt mere aggressive rent forsvarsmæssigt. Derfor synes jeg, at holdet passer godt til den stil, vi har lagt.”

Modstanderne
”Det der er meget markant ved denne gruppe, er, at der ikke er nogle nemme kampe. Der er ikke nogle kampe mod et hold som Australien, hvor man godt er klar over, at den vinder man uden problemer. I denne pulje skal vi være koncentrerede og fokuserede i alle kampe, ellers er holdene så gode, at vi sagtens kan tabe. Der er ingen sovepuder, og vi skal være klar fra start,” siger Klavs Bruun Jørgensen om gruppen, inden han sætter et par ord på de enkelte modstandere:

Japan
Det er helt klart en nation, der er i fremgang: De bliver skarpere og skarpere i begge ender af banen, dækker et meget bevægeligt og godt 3:3-forsvar meget af tiden og som helt sikkert bliver svært at spille mod. I de to EM-kvalifikationskampe mod Tyrkiet og Portugal stod vi over for hold, der dækkede offensivt, som vi også forventer japanerne gør, og det var ikke noget der bekom os specielt godt.

Tunesien
Det er et hold, der i høj grad er bygget op om Mouna Chebbah, som har spillet i Danmark i mange år. Når Chebbah spiller godt, kan det såmænd være et udmærket hold, men får man styr på hende, kan man også kontrollere resten. Det er et hold som, hvis de rammer dagen, kan volde problemer og ligesom de andre hold i puljen, kan vi sagtens få ørerne i maskinen, hvis vi ikke er fuldt koncentrerede.

Montenegro
Det er et af de bedste hold i verden. Rent fysisk er de et skridt foran os og har lige præcis nogle skytter, og især Bulazovic, som er lidt ud over det sædvanlige, og hvor man derfor er nødt til at komme frem og hugge til dem, hvis man ikke skal bombes sønder sammen. Når det fungerer for dem, er de et hold, der er sindssygt svære at spille mod, men som også ind imellem har haft problemer med at få det til at fungere.

Ungarn
Ungarn er generelt bare en stærk håndboldnation, der har svinget lidt på det seneste. Nu ser Anita Görbitz dog ud til at være på vej tilbage, efter hun har fået barn, og med hende på holdet igen er det klart, at Ungarn bliver væsentligt forstærket. Görbitz er uhyre fintestærk, og vi skal i den grad have et vågent øje på hende, fordi hun kan gøre ondt på det forsvar, vi stiller med, hvis hun begynder at glide af på os.

Serbien
Serbien er en lidt svær størrelse. Ligesom med Montenegro er de et hold, der kan blive rigtig farlige, hvis de får det til at fungere. De har nogle sindssygt dygtige spillere, men her i kval-kampene har de manglet deres fire bedste på grund af interne uroligheder på holdet. Hvis ikke de er med, er det helt klart en overkommelig opgave

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk