Nyheder og presse
Del

Kvindernes forventninger frem mod VM

  Af Alexander Elverlund Foto: Jan Christensen

Det skal nydes
Kuldegysninger, sommerfugle i maven, største oplevelse i karrieren, større end man lige tror. Det er nogle af de ord, fire spillere sætter på, hvordan bliver det at løbe ind til en slutrunde på hjemmebane. De fortæller også om, hvordan de ser puljen, Danmark er havnet i.

Kristina Kristiansen
Hvordan bliver det at spille VM på hjemmebane?
Det bliver en kæmpe oplevelse med 12.000 på lægterne, og det vil helt klart give sommerfugle i maven at løbe rundt inde på banen med den opbakning. Jeg oplevede stemningen for to år siden under herrernes EM, da hele kvindelandsholdet var inde og blive fejret efter vores tredjeplads. Det skal virkelig nydes.

Hvordan ser du puljen?
Det er en svær pulje, men vi vidste på forhånd, at alle puljer ville blive svære. Det er jo også sådan, at hvis man gerne vil gå hele vejen, skal man alligevel være i stand til at slå alle. Jeg glæder mig til at møde alle modstanderne, og det skal nok blive nogle fede kampe.

Rikke Skov
Hvordan bliver det at spille VM på hjemmebane?
Det bliver fantastisk. EM på hjemmebane i 2010 var en af de største oplevelser, jeg har haft i min håndboldkarriere. Det at løbe ind på banen, synge nationalsangen og spille foran et kæmpe hjemmepublikum løfter virkelig et hold. Det glæder jeg mig meget til at opleve igen.

Hvordan ser du puljen?
Der er ikke et hold, vi på papiret bare skal slå. Derfor skal vi være ydmyge og tage en kamp ad gangen. Hvis vi er fuldt fokuserede og spiller op til vores bedste, synes jeg dog, at har vi gode muligheder for at gå videre. Det er imidlertid altid svært at forudsige, i hvilken form de forskellige hold ankommer.

Sandra Toft
Hvordan bliver det at spille VM på hjemmebane?
Det bliver større end man lige tror. Jeg tror ikke, at man kan forberede sig på, hvor stort det egentlig bliver. Opbakningen bliver helt enorm, og det bliver sjovt at spille foran så mange mennesker og så endda til et VM. Det bliver selvfølgelig et stort pres, men det bliver også rigtig, rigtig fedt.

Hvordan ser du puljen?
Det er en rigtig svær pulje. Normal får man en eller to kampe mod et par ’ikke-håndboldnationer’ i løbet af sådan en pulje, men det får vi ikke her. Selvom det sikkert bliver sjovt for publikum med gode modstandere, så bliver det selvfølgelig sværere for os med lutter stærk modstand.

Line Jørgensen
Hvordan bliver det at spille VM på hjemmebane?
Jeg glemmer aldrig den første kamp inde i BOXEN. Jeg fik kuldegysninger under nationalmelodien og smilte bare. Det kan mærkes helt fysisk, det giver sug maven, når der er så mange, der bakker os op. På hjemmebane er tilskuerne med os, og det giver et pres på modstanderne. Det betyder helt vildt meget.

Hvordan ser du puljen?
Vi vil selvfølgelig gerne gøre rent bord, men det er en meget åben og uforudsigelig pulje. Det kan vise sig at være til vores fordel, at der kun er gode hold. Vi er har nemlig en god bredde og kan derfor skifte ud, uden at niveauet falder. Det kan være en fordel gennem en hel turnering.

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk