Nyheder og presse
Del

Når en plus en giver mere end to

I dag tager damelandsholdet hul på endnu en fysisk prøve i rækken af tests, der har til formål at afdække, hvad der præcis skal til for, at den enkelte spiller bliver stærkere, hurtigere og mere eksplosiv.

Af: Alexander Elverlund
Et samarbejde mellem fysiske trænere, fysioterapeuter, Team Danmarks testcenter og landsholdsledelsen har til formål at kortlægge hver enkelt spillers skadeshistorik og fysiske formåen for at tilrettelægge den individuelle træning, der kan løfte den enkelte spiller på alle fysiske parametre. Damelandsholdets fysioterapeut, Mikkel Hjuler, fortæller i denne video nærmere om baggrunden for de fysiske tests.

”Når man over en periode tester spillerne, vil man kunne følge dem og se, hvordan testresultaterne stiger og daler. For nogen, der for eksempel presser hårdt på, kan man godt opleve i perioder, at de måske bliver en anelse for tunge muskelmassemæssigt, og så må man lige må nedjustere lidt for at finde den rigtige komposition i forhold til den optimale spændstighed og eksplosivitet. For de fleste handler det dog om, hvordan vi gør dem stærkere og stærkere og hurtigere og hurtigere,” siger Mikkel Hjuler.

Se hele videoen med landsholdets fysioterapeut her:

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk