Nyheder og presse
Del

Stor håndboldskolesucces i Stautrup

Der er masser af glæde og gejst hos de mange fremmødte håndboldbørn og -trænere på håndboldskolen i Stautrup. Fotos: Stautrup Håndbold

Tekst: Bodil Kjærgaard

Denne uge står i håndboldens tegn for Aarhus-forstaden Stautrup, hvor den lokale hal er invaderet af glade børn på håndboldskole.

”Jeg havde hørt fra nogen af dem fra mit håndboldhold, at det var rigtigt sjovt at være på håndboldskole, og det har været nogle rigtigt gode dage, hvor jeg har mødt en masse nye venner og lavet mange sjove aktiviteter,” fortæller Signe Mollerup Kirk, der i denne uge er på håndboldskole for første gang.

I Stautrup Håndbold er der en lang tradition for at afholde håndboldskole i sommerferien, og her har Signe Mollerup Kirk og 64 andre børn været i gang i denne uge. I klubben er de glade for, men ikke overraskede over, den store tilslutning.

”Her i Stautrup oplever vi hvert år meget stor interesse for vores håndboldskole. Vi har kun en hal og har dermed egentlig kun plads til 60 børn, men vi kunne snildt fordoble antallet, hvis bare vi havde pladsen. Interessen er der,” indleder formand Flemming Hansen.

”Vi får mest muligt ud af vores faciliteter ved at dele hallen op i to og så inkludere en håndboldbane og en legestation udendørs. Vi har to voksne til at styre hver station hele dagen, og så har vi nogle meget populære holdkaptajner tilknyttet alle holdene,” fortæller formanden med henvisning til nogle ’gamle’ spillere, som bruger en uge af deres sommerferie på at komme hjem i barndomsklubben og hjælpe til.

Gamle spillere giver noget tilbage
10-12 unge mennesker i alderen 16-18 år, som trådte deres barnehåndboldsko i Stautrup, stiller op som frivillige i håndboldskoleugen – og det er en god oplevelse, fortæller en af dem, Mathias Krath, der til daglig spiller i AGF som U-16.

”Det er tredje år i træk, jeg hjælper til herude, og jeg er klar igen næste år. Der er en rigtigt god hygge omkring det, et virkelig godt sammenhold og en masse grin og glade mennesker,” fortæller Mathias Krath og tilføjer:

”Jeg har spillet håndbold i ti år, og lært at spille håndbold i den her klub, så jeg tror, flere af os tænker, at det her er en god måde, hvorpå vi kan give noget tilbage til klubben, som har gjort så meget for os, da vi var små.”

  
  
Mange aktiviteter tiltrækker
Flemming Hansen må ud over at afvise mange børn grundet pladsmanglen sige nej til mange af de unge mennesker, der gerne vil være holdkaptajner. Men hvad er det, de kan i Stautrup, som skaber så stor begejstring?

”For mit eget vedkommende tager jeg fri fra mit civile job, så jeg kan være med, fordi det er så fantastisk at være sammen med alle de glade børn, som bare elsker at være sammen og spille håndbold og lege. Og så prioriterer vi at lave mange forskellige aktiviteter og bruge penge på god, sund mad,” fortæller håndboldformanden og fortsætter:

”Når vejret tillader det, tager vi eksempelvis ud til Hjortshøj-Egås beach-baner og lave strandhåndboldturnering på den sidste dag, og det har altid været en kæmpe succes, som børnene glæder sig meget til. I år drillede vejret, så der lavede vi en indendørs skumturnering med speak og høj musik, som skabte stor begejstring.”


Se flere billeder på Stautrup Håndbolds Facebook-side

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk
ANNONCE