Nyheder og presse
Del

Tema: Special Olympics - Del 3

Af Martin Hungeberg Foto: Jan Christensen

Han er ambassadøren for The Special Ones
Den tidligere landholdsplaymaker Jesper Jensen var i sin aktive karriere klubkammerat med en større gruppe udviklingshæmmede spillere i Skjern Håndbold. Ved udgangen af 2012 blev han udnævnt til Special Olympics-ambassadør af Dansk Handicap Idræts-Forbund, og det er en titel, han er stolt over. Men det er engagementet og lysten til at skabe oplevelser for mennesker med udviklingshandicap, der driver værket.

”I DHIF sættes der fokus på, at udviklingshæmmede og sport går hånd-i-hånd. Det vil jeg gerne være en del af og bidrage til, så meget jeg kan,” fortæller den nuværende Aalborg-træner.

Jesper Jensens interesse for Special Olympics stammer fra hans 13 år i Skjern, hvor det første danske hold udelukkende bestående af udviklingshæmmede så dagens lys i 2007. I den vestjyske klub har Special Olympics-spillerne en helt særlig plads i klubmiljøet.

”Skjern har længe været én af de store klubber i håndbold for udviklingshæmmede. Da jeg selv spillede, overværede ligaholdet og Special Olympics-holdet hinandens træninger, og vi har også dømt deres kampe, når der var stævne i klubben. Der var generelt et rigtig godt samspil,” fortæller Special Olympics-ambassadøren.

På det personlige plan får Jesper Jensen en god portion glæde med sig, når han enten i rollen som ambassadør eller som træner for rivalerne fra Aalborg har besøgt Skjern Bank Arena efter afslutningen på sin aktive håndboldkarriere.

”Når jeg kommer som udebaneholdets træner, er Special Olympics-spillerne selvfølgelig meget lokalpatriotiske og holder stadig med Skjern, selvom de kender mig. Men det forhold, jeg gennem årene har fået opbygget til flere af de udviklingshæmmede spillere i klubben, sætter jeg stor pris på. Deres fantastiske humør og umiddelbarhed er fuldstændig blottet for bagtanker, og det kan jeg virkelig godt lide,” siger den tidligere landsholdsplaymaker.

Liver op i hallerne
Ambassadørrollen forpligter ikke Jesper Jensen til at engagere sig, men han deltager gerne i stævner, ved opvisningskampe eller andre begivenheder, når chancen byder sig. Det gjorde den blandt andet i forbindelse med kampagnen ’Special Ones - teams binder bånd’. Her trak håndboldspillere over hele landet i sko med røde snørebånd for at sætte Special Olympics på dagsordenen og skabe en større forståelse af sport for udviklingshæmmede. Snørebåndene nåede vidt omkring og kunne spottes i flere tv-kampe i 2012 og 2013.

”Det er vigtigt at synliggøre og tiltrække opmærksomhed, som man gjorde i kampagnen med de røde snørebånd, så sport for udviklingshandicappede kan vokse. For mig er det rigtig fedt at støtte op om, fordi der i Special Olympics samles på oplevelser og ikke resultater,” forklarer den tidligere Skjern-profil.

Når Jesper Jensen begiver sig ud i håndboldmiljøerne, ser han tydeligt, hvordan sporten stimulerer og gavner de udviklingshæmmede.

”Jeg oplever den glæde, de får ud af at dyrke sport. Flere af spillerne har det svært socialt, men når de kommer ud i hallerne, så er de trygge og liver op. Det er bekræftende at være vidne til, og kan jeg som ambassadør gøre bare en lille forskel for de her mennesker, er jeg stolt af det. ”

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk
ANNONCE