Nyheder og presse
Del
Landstræner Nikolaj Jacobsen er blandt de 10 nyuddannede EHF Master Coaches. Foto: Jan Christensen
Uddannelse

10 nye EHF Master Coaches er blevet uddannet

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
11. dec 2020Kl. 18:00

I de seneste uger har Dansk Håndbold Forbund gennemført eksamen på den seneste EHF Master Coach-uddannelse.

Det har resulteret i, at yderligere 10 danske trænere nu kan smykke sig med titlen EHF Master Coach, som også gør dem til indehavere af en såkaldt PRO License, der er påkrævet i de højeste europæiske turneringer.

De 10 nye EHF Master Coaches er:

  • Christian Dalmose, TMS Ringsted
  • Dennis Bo Jensen, Ajax København
  • Henrik Kronborg, Dansk Håndbold Forbund
  • Jakob Andreasen, Silkeborg-Voel KFUM
  • Jakob Larsen, Nykøbing F. Håndbold
  • Kasper Christensen, Herning-Ikast Håndbold
  • Kristian Danielsen, Odense Håndbold
  • Nicolaj Andersson, LC Brühl (Schweiz)
  • Nikolaj Jacobsen, Dansk Håndbold Forbund
  • Søren Hansen, TTH Holstebro


Uddannelsesforløbet for dette hold begyndte i maj 2019, og deltagerne har undervejs arbejdet både med ledelse og præstationspsykologi, et mindre projekt inden for fysisk træning og behandlet og analyseret udviklingstendenser inden for håndboldspillet.

Jakob Andreasen fra Silkeborg-Voel er en af de mere erfarne ligatrænere, som har deltaget på uddannelsesforløbet:

”Det har været en god oplevelse at få testet og opdateret sin viden undervejs. Især i forhold til det arbejde, vi er i gang med i Silkeborg-Voel om skabe et high-performance-team, har undervisningen inden for ledelse været meget brugbar”.

En anden deltager, Søren Hansen fra TTH Holstebro, glæder sig over, at uddannelsen kunne gennemføres, selv om Corona-pandemien betød nogle ændringer i kursusprogrammet, hvor enkelte af de afsluttende moduler blev afviklet online.

”Det har været en spændende og udviklende proces for mig at være i gruppen, hvor vi har udfordret og påvirket hinanden. Vi har fået skabt et netværk, som vi også kan bruge fremover”, siger Holstebro-træneren.

Debut til en ny censor
Til eksamenen har de 10 trænere hver især præsenteret indholdet af deres hovedopgave for censorerne og de tilstedeværende tilhørere, og det har givet anledning til nogle spændende snakke om potentialer og perspektiver inden for håndboldsporten.

Tidligere assistenttræner for kvindelandsholdet, Kim Jensen, har været en del af censorkorpset af flere omgange, og han er stadig begejstret for formatet:

”Vi har helt sikkert fundet en eksamensform, som fungerer, og med deltagelsen af tilhørere sikrer vi, at den nye viden bliver delt og dermed kan anvendes ude i klubberne. Jeg oplever også, at deltagerne er rigtig glade for den faglige sparring, de har givet og fået af hinanden under uddannelsesforløbet,” fortæller Kim Jensen.

I år var der et nyt ansigt blandt censorerne. Et ansigt, der dog ikke er helt ukendt for de fleste håndboldfolk. Ulrik Wilbek debuterede nemlig som censor, og han gav udtryk for, at oplevelsen havde været enormt inspirerende:

”Det er lige før, at jeg får lyst til at blive håndboldtræner igen, nu hvor jeg har læst og fået præsenteret disse opgaver og analyser,” sagde han efter eksamen.

Dansk Håndbold Forbund har nu gennemført otte nationale EHF Master Coach-uddannelsesforløb. I alt har 89 trænere nu ad den vej gennemført uddannelsen.

For yderligere information kontakt uddannelsesansvarlig, Ulrik Jørgensen, på ujo@dhf.dk.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE