Nyheder og presse
Del
Denne sommer venter VM i Nordmakedonien for de danske U18-kvinder. Foto: EHF
Kvindelandshold

16 spillere udtaget til kvindernes U18 VM i Nordmakedonien

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
03. jun 2022Kl. 10:45

U18-landstræner Flemming Dam Larsen har med et par måneder til sommerens VM-slutrunde nu sat navne på de spillere, der skal udgøre den danske trup.

Landstræneren har udtaget 16 spillere, der skal repræsentere Danmark, når det går løs ved U18-VM i Skopje, Nordmakedonien i starten af august.

De 16 spillere er:                                                  
Ida Marie Kaysen, GOG Håndbold
Nicoline Astrid Vendelborg, TMS Ringsted
Signe S. Rasmussen, Vojens Idrætsefterskole
Filippa Nedovic Larsen, Skanderborg Håndbold
Sara Teljigovic Ibanovic, Ajax København
Julia Due Holtorf, Rudersdal
Julie M. Scaglione, Herning-Ikast Håndbold
Mathilde Vestergaard, Horsens HK
Boline Laursen, Skanderborg Håndbold
Laura Borg Thestrup, Skanderborg Håndbold
Alberte Hovgaard-Hansen, HEI/VRI
Anna Hviid Bang, GOG Håndbold
Ida Marie Wrang Nielsen, Roskilde Håndbold
Anne W. Johansen, Ajax København
Annika Solberg Dalsager, GOG Håndbold
Laura Galle Hansen, Sønderjyske Ungdom

”Det har været en længere proces at udtage holdet, og mange spillere har budt sig til, så det har ikke udelukkende været en nem opgave. Jeg synes, at vi har en bred årgang af spillere med mange at vælge imellem. Så det er godt, at vi denne sommer både har VM og EYOF (for årgang 2005, red.), så endnu flere spillere kan udvikle sig på ungdomslandsholdene,” fortæller landstræneren.

En spiller, som der har været særligt fokus på hos landstræneren er Julie M. Scaglione fra Herning-Ikast Håndbold. Hun blev for få uger siden kåret til Årets Kvindelige Talent, udtaget til samling med A-landsholdet og vandt bronze med Herning-Ikast Håndbold i Bambusa Kvindeligaen.

”Der har været brug for at få lagt en rigtig god plan for Julie for at sikre, at hun ikke bliver presset for hårdt denne sommer ovenpå en lang håndboldsæson. Jeg er rigtig glad for den dialog, der har været både med Lars Jørgensen på Kvindelandsholdet og Kasper Christensen i HIH, og jeg er sikker på, at vi har fået lagt en god plan for Julie, hvor hun både kan få nogle gode og udviklende oplevelser med ungdomslandsholdet og få holdt fri hen over sommeren,” fortæller U18-landstræner Flemming Dam Larsen.

De danske U18-kvinder møder ind til samling i Vejen den 9.-12. juni, hvor holdet tager hul på forberedelserne til VM. Senere på sommeren skal landsholdet også deltage ved Scandinavian Open Championship her i Danmark.

Fra den 30. juli gælder det så VM i Nordmakedonien. I går var der lodtrækning til puljerne, og Danmark er kommet i pulje med Portugal, Østrig og Færøerne. Det endelige kampprogram er ikke offentliggjort endnu.

Husk, du kan altid få seneste nyt om U18-kvinderne og de andre danske ungdomslandshold på den officielle Facebookside: Ungdomslandsholdene – håndbold.

Vælg forbund

Luk