Nyheder og presse
Del
14 ud af 16 spillere er udtaget til EM
Damelandshold

Åben EM-trup udtaget

Skrevet af Alexander Elverlund
08. nov 2018Kl. 11:01

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har sat navn på 14 ud af 16 pladser i EM-truppen. Dermed står døren på klem for et par spillere, der ikke er udtaget i første omgang.

I de senere år har det været kutyme, at Klavs Bruun Jørgensen tidligt har udtaget sine slutrundetrupper for at give spillerne en afklaring i god tid før slutrunden. Denne gang har landstræneren dog været udfordret af både store og små skader i den seneste tid, hvilket bevirker, at EM-truppen foreløbigt kun kommer til at bestå af 14 spillere, mens der bliver sat navn på de sidste to på et senere tidspunkt.

”Vi har nogle udfordringer med lidt småskavanker, ligesom vi endnu ikke har lagt os fast på, om vi tager to højre fløje og to højre backs eller én højre fløj og tre højre backs med til Frankrig. Det bliver helt sikkert en af de to positioner, vi udtager en af de to ledige pladser til. Den anden plads bliver efter al sandsynlighed en yderligere bagspiller, og her er der flere navne i spil,” siger Klavs Bruun Jørgensen og uddyber sine tanker omkring playmakerpositionen, der har været ramt af skader:

”Nadia Offendal har gjort det rigtig godt i Odense, og derfor er det helt naturligt, at hun kommer med til EM. Det samme kan siges om Mie Højlund og Kristina Jørgensen, der foruden playmakerpositionen også kan dække ind på venstre back. De er tre forskellige typer, der supplerer hinanden rigtig godt, så jeg føler, at vi er dækket godt ind,” slutter landstræneren.

Landsholdet samles den 19. november frem mod Møbelringen Cup i Oslo 22.-25. november. Her er de 14 EM-spillere i første omgang udtaget. Dertil kommer tre suppleringsspillere, som rejser med til Norge.

Den foreløbige EM-trup

Målvogtere
Sandra Toft
Althea Reinhardt

Stregspillere
Stine Bodholt
Kathrine Heindahl
Sarah Iversen

Fløjspillere
Trine Østergaard
Lærke Nolsøe
Fie Woller

Bagspillere
Kristina Jørgensen
Anne Mette Hansen
Nadia Offendal
Mie Højlund
Mette Tranborg
Anne Cecilie la Cour

Vælg forbund

Luk
ANNONCE