Nyheder og presse
Del
Liga & 1. division herrer
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Appelinstans ophæver beslutning om afslutning af sæsonen 2019-2020

05. maj 2020Kl. 11:10

Håndboldens Appelinstans har ophævet udvalget for professionel håndbolds beslutning om, at sæsonen 2019-2020 i liga og 1. division afsluttes.

I starten af april tiltrådte et samlet udvalg for professionel håndbold en indstilling fra Dansk Håndbold Forbunds administration, der betød, at sæsonen for liga og 1. division blev afsluttet omgående. Dermed blev der fundet danske mestre og nedrykkere ud fra den aktuelle stilling.

Læs også: HTH Ligaen, Primo Tours Ligaen samt 1. division for herrer og damer afsluttes

Den beslutning har Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold efterfølgende alle klaget over til Håndboldens Appelinstans. Appelinstansen har nu behandlet sagen og truffet en afgørelse, hvor beslutningen fra udvalget for professionel håndbold ophæves.

Efter appelinstansens begrundelse og konklusion fremgår det, at:

Den af Udvalget for Professionel Håndbold den 7. april 2020 trufne afgørelse er ugyldig og ophæves hermed.

Læs afgørelsen her:
Nordsjælland Håndbold
EH Aalborg
Odder Håndbold 

Udvalget for Professionel Håndbold har taget beslutningen til efterretning og anerkender til fulde det uafhængige retssystems beslutning, selvom udvalget stadig er af den overbevisning, at det ligger inden for de rammer udvalget arbejder efter. Udvalget noterer sig dog samtidig, at det alene er formalia og ikke beslutningens indhold, der er underkendt,” siger Per Bertelsen, formand for udvalget for professionel håndbold.

Udvalget for professionel håndbold vil nu på foranledning af kendelsen kigge på muligheden for at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde til afholdelse hurtigst muligt.


For yderligere infomation
Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, peb@dhf.dk, tlf. 21480666

Kasper Jørgensen, formand for Divisionsforeningen, kasper@gog.dk, tlf. 22804835

Frederik Gelstoft Schmidt, presse- og kommunikationskonsulent, fgs@dhf.dk, tlf. 30684279

Vælg forbund

Luk