Nyheder og presse
Del
100-kamps-jubilaren Line Gyldenløve (i midten) har spillet en afgørende rolle for Danmarks beach-kvinder. Photo: IHF/Heraklion 2022
Herrelandshold
Kvindelandshold

Begge beach-landshold sikrer VM-kvartfinale

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
23. jun 2022Kl. 14:34

Kvinde- og herrelandsholdet i strandhåndbold har fået en perfekt start på verdensmesterskaberne i Grækenland. Allerede efter første mellemrundekamp har de sikret sig billetter til kvartfinalen.

Danmarks beach handball-landshold har vundet fire ud af fire kampe hver og kan nu kalde sig kvartfinalister. Der er dog stadig masser at spille for i hvert holds to sidste kampe i mellemrunden. Placeringen i gruppen har nemlig stor betydning for, hvem landsholdene skal møde i kvartfinalen.

”Alle har præsteret og været velforberedte, så vi er der, hvor vi skal være. Vi mærker støtten hjemmefra og på lægterne, og vi glæder os til de næste par kampe,” siger Gorm Andersen, landstræner for beach-herrerne.

Landstræneren for kvindelandsholdet, Morten Frandsen Holmen, takker også for den flotte opbakning og siger: ”Vi er rigtig glade for at være gået videre. Vi skal bibeholde momentum i de sidste mellemrundekampe, så vi sikrer os den bedste placering.”

Det er stadig for tidligt at spå om Danmarks modstandere i kvartfinalen, men herrelandsholdet kan møde Grækenland, Spanien, Kroatien, USA eller Uruguay, mens kvindelandsholdet kan møde Holland, Norge, Tyskland, Brasilien, Argentina eller Uruguay.

Følg med på Viaplay
Alle Danmarks kampe vises på Viaplay med danske kommentatorer. Her er det resterende program for mellemrunden (danske tider):

23. juni
16.10: Danmark - Qatar (H)
17.00: Portugal - Danmark (K)

24.juni
9.20: Danmark - Brasilien (H)
17.00: Grækenland – Danmark (K)

Se højdepunkter fra kvindernes kamp mod USA her og herrernes kamp mod Egypten her. Du kan også komme helt tæt på holdene ved at følge dem på Facebook eller Instagram.

Vælg forbund

Luk