Nyheder og presse
Del
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Billetsalget til EM i kvindehåndbold lukker ned

Skrevet af Frederik G. Schmidt
23. okt 2020Kl. 19:55

Myndighedernes fortsættelse af de nuværende restriktioner for sportsbegivenheder betyder, at billetsalget til december måneds EM i kvindehåndbold i Danmark og Norge lukker ned.

Jyske Bank BOXEN i Herning og Arena Nord i Frederikshavn skulle til december huse en stor håndboldfest med en masse danske og udenlandske fans på tribunerne. Myndighedernes restriktioner, der fortsat kun tillader 500 personer til sportsbegivenheder, får nu konsekvenser for billetsalget til EM-kampene, der bliver lukket ned allerede fra i dag.

Per Bertelsen, der er formand for Dansk Håndbold Forbund, er naturligvis ærgerlig over udviklingen:

”Vi havde i den grad glædet os til at fylde lægterne med masser af håndboldglade danskere, som skulle være med til at bære vores kvinder frem. Alt var forberedt ned til mindste detalje, så vi kunne sikre en meget restriktiv og corona-venlig afvikling inden for rammerne af superligaordningen. Det lys må vi nu se blive slukket, og det er vi rigtigt kede af.”

Per Bertelsen fortæller, at det endnu ikke er besluttet, hvilke konsekvenser det mindre antal publikum kommer til at få for dem, der allerede har købt en billet:

”Vi vil i løbet af de kommende dage tage stilling til, hvad der skal ske med de billetter, der allerede er sendt ud af systemet. Men som situationen er nu, ser det ud til, at det ikke bliver muligt at lukke publikum ind i arenaerne. Her udgør landsholdstrupper, produktionshold til TV-transmittering, officials og sikkerhedsfolk nemlig næsten den samlede tilladte kapacitet,” siger Per Bertelsen.

Hvis Dansk Håndbold Forbund vurderer, at det ikke bliver muligt at lukke et mindre antal publikum ind, vil alle billetkøbere få refunderet deres billetter (minus gebyr).  

Fakta om EM
EM i kvindehåndbold afvikles i et samarbejde mellem Norge og Danmark i Trondheim, Herning og Frederikshavn.

Danmark spiller de tre indledende gruppekampe i Boxen i Herning den 4., 6. og 8. december. Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende også spillet i Herning den 11., 13. og 15. december, mens turen går til Trondheim ved en eventuel finaleweekend. I Frederikshavn vil der være hjemmebane for det svenske landshold, der kommer til at spille deres indledende kampe i Arena Nord.

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2020 afvikles fra den 3.-20. december. Slutrunden bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering. Turneringen er med deltagelse fra 16 nationer, hvor turneringsplanen ser ud som følger:

Indledende gruppespil
Gruppe A: Herning (Danmark)
Gruppe B: Frederikshavn
Gruppe C: Trondheim
Gruppe D: Trondheim

Mellemrunde
Gruppe 1: Herning
Gruppe 2: Trondheim

Finaleweekend
Semifinaler, bronzekamp og finale: Trondheim

Du kan finde yderligere information om EM-slutrunden på den officielle hjemmeside

Vælg forbund

Luk
ANNONCE