Nyheder og presse
Del
Spillere og ledere får udleveret blue-light briller fra Smarteyes under samlingen i Frederikshavn.
Damelandshold
Nyt fra DHF

Blue light-briller skal hjælpe landsholdet til endnu bedre restitution

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
26. nov 2021Kl. 11:00

Det danske kvindelandshold har i forbindelse med den kommende VM-slutrunde allieret sig med optikerkæden Smarteyes, der skal levere såkaldte blue light-skærmbriller, som et led i optimeringen af spillere og lederes søvn.

Kvindelandsholdet arbejder hele tiden at optimere på så mange områder som overhovedet muligt, og et af de væsentlige parametre er søvn. Derfor får kvindelandsholdet, som en del af deres samarbejde med optikerkæden Smarteyes, nu blue light-briller til både spillere og ledere.

Blue light-briller hjælper kroppen til at forberede sig på at skulle gå til ro ved at udelukke blåt lys. På den måde hjælpes hjernen til at aktivere produktionen af det naturlige søvnhormon melatonin, som vil bane vejen for, at spillerne forhåbentlig nemmere kan falde i søvn. Og på landsholdet ser de frem til at prøve de nye briller af under mesterskabet.

”Vi begyndte allerede arbejdet med at optimere rammerne for bedre søvn under EM i 2020 blandt andet gennem vores after-match-protokol. Det oplevede vi en rigtig god effekt af, så det her er jo et add on til alle de andre ting, vi gør i vores professionelle setup omkring kvindelandsholdet,” fortæller landsholdets assistenttræner, Lars Jørgensen og tilføjer:

”Vi er meget bevidste om, at skærme fylder rigtig meget i vores hverdag. Det gælder både spillere, der ser video efter kampen, men især også os ledere, der ofte sidder til ud på natten og forbereder os på den næste modstander. Søvn er så vigtig en komponent i forhold til at kunne præstere, og vi jagter altid de sidste procenter og promiller i forhold til, hvor vi kan optimere. Så vi er overbeviste om, at vi kan hente noget her.”

En god nats søvn 
Og at der skulle være noget at hente ved at bruge blue light-briller gælder ifølge Team Danmark især i transitionen fra kamp til hvile, hvor kroppen skal omstille sig fra et højt aktivitets- og stressniveau og til det stik modsatte.

”Blue light-briller hjælper kroppen til at forberede sig på at skulle gå til ro ved at udelukke blåt lys. Det blå lys, som ikke kun er i skærme, men også i helt almindeligt lys og i fx hallerne, har den effekt, at det trykker søvnhormonet ned. Det har altså en opkvikkende effekt, og efter kampen handler det om at undgå det blå lys for at kunne få melatoninniveauet op, så man bedre kan falde i søvn. Mellem kampene skal der helst være en så god restitution som muligt, og derfor er det vigtigt at kunne falde i søvn,” forklarer Lars Johansen, sportsfysiolog hos Team Danmark.

Inden kvindelandsholdet rejser afsted mod VM, vil spillere og ledere få udleveret et par skærmbriller fra Smarteyes, der har fået til opgave, at udstyre landsholdet med brillerne. En opgave, som virksomheden er stolt over at få lov til at løfte:

”Som sponsor og leverandør af optik til de danske håndboldlandshold er vi stolte af også at kunne bidrage til deres optimering. Hvis der ikke er styr på synet og søvnen, kan der ikke præsteres optimalt hverken på eller uden for banen. En af vores optikere kommer til Frederikshavn og tilpasser brillerne til hver enkelt. Alle vores briller er speciallavede og tilpasset den enkeltes behov. Det gælder naturligvis også, når vi laver briller til den almene dansker og ikke kun landsholdsspillere,” fortæller Mads Kanstrup Poulsen, adm. direktør hos Smarteyes.

Kvindelandsholdet er lige nu samlet i Frederikshavn og er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til VM, der begynder den 2. december. På tirsdag rejser landsholdet afsted, og med i bagagen bliver det altså med et sæt blue light-briller.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE