Nyheder og presse
Del
Damelandshold
Nyt fra DHF

Christina Roslyng bliver Team Manager for kvindelandsholdet

Skrevet af Frederik G. Schmidt
23. mar 2020Kl. 10:00

Landstræner Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen har fået sammensat et nyt lederteam til det danske kvindelandshold. Det bliver med tilgangen af Christina Roslyng som Team Manager samt læge Morten Storgaard.

Onsdag den 18. marts skulle kvindelandsholdet være mødt ind til samling forud for to testkampe mod Brasilien i Holstebro og Mors. Den samling blev aflyst grundet den alvorlige situation med coronavirussen.  

Samlingen skulle samtidig have været den første for den nye ledergruppe bag landsholdet med trænerkonstellationen Jesper Jensen og Lars Jørgensen i spidsen. Lederteamet for kvindelandsholdet bliver en blanding af nye og velkendte ansigter, hvor Michael Bruun (målmandstræner), Mikkel Hjuler (fysioterapeut), Erling Andersen (Body SDS) og Sten Kaj Larsen (videoredigering) alle fortsætter, mens Christina Roslyng bliver ny Team Manager. Samtidig tiltræder Morten Storgaard, der også er tilknyttet læge hos herrelandsholdet.

Christina Roslyng, der selv har spillet 129 landskampe og scoret 299 mål for det danske kvindelandshold i årene 1998-2004, ser frem til igen at blive en del af landsholdet:

”Opgaven som Team Manager er vildt spændende. Her kan jeg kombinere min erfaring fra min egen aktive karriere som spiller med min erfaring fra det civile liv inden for både HR og ikke mindst sportspsykologi i blandt andet Team Danmark-regi. Jeg brænder for at udvikle mennesker, og derfor ser jeg også frem til igen at blive en del af et præstationsmiljø, hvor jeg kan sætte mine kompetencer i spil i forhold til spillerne og resten af ledergruppen,” siger Christina Roslyng.

Jesper Jensen glæder sig over sammensætningen af ledergruppen, hvor Christina Roslyng og Morten Storgaard ifølge landstræneren bliver stærke tilføjelser til en i forvejen kompetent gruppe:

”Vi har forsøgt at sammensætte et stærkt hold med personer, der komplementerer hinanden – og som ikke mindst også komplementerer mig som person og leder. Jeg har i den proces selvfølgelig lyttet til Morten og Lars’ betragtninger, og jeg synes, at vi er lykkedes med at samle et kompetent team, der også kan fastholde trygheden hos spillerne,” siger landstræneren og forsætter:

”Vores målvogtere er fortsat i gode hænder hos Michael Bruun, og vores sundhedsstab kan forsætte deres gode arbejde med spillerne, hvor kendskab til spillernes fysisk er en vigtig brik. Derudover glæder jeg mig også til samarbejdet med Morten og Christina. Morten Storgaard er en yderst kompetent person, der har været en fast del af Dansk Håndbold Forbunds sundhedssektor. Christina Roslyng bidrager med en enorm erfaring fra sin karriere på og uden for banen,” siger Jesper Jensen.

Også Dansk Håndbold Forbunds sportschef er begejstret for holdet bag holdet:

”Jeg vil først og fremmest gerne takke vores nu afgående Team Manager Mette Vestergaard og læge Nikolaj Rindom for deres fantastiske arbejde på kvindelandsholdet. Dernæst glæder det mig at kunne byde velkommen til Christina Roslyng, som mange vil huske som den dygtige fløjspiller på håndboldbanen. Christina er dog primært med i denne konstellation grundet hendes store indsigt i HR og sportspsykologi. Kompetencer, der uden tvivl kommer til gavn for den enkelte spiller, Jesper og Lars samt landsholdet generelt,” siger Morten Henriksen og forsætter:

”Morten Storgaards CV taler for sig selv. Han har bidraget med et yderst kompetent arbejde hos herrerne, og derfor er jeg rigtigt glad for, at vi også kan koble ham på kvindelandsholdet. Her bliver han en del af en meget kompetent sundhedsstab, der betyder, at spillerne er i de bedste hænder,” siger sportschefen.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår det nye lederteam skal i aktion første gang på grund af situationen omkring Covid-19.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE