Nyheder og presse
Del
Damelandshold

Danmark havner i svær gruppe til kvindernes EM

Skrevet af Frederik G. Schmidt
18. jun 2020Kl. 11:51

Torsdag formiddag blev der trukket lod til de fire grupper til december måneds EM-slutrunde for kvinder i Danmark og Norge. Her havnede de danske Håndbolddamer ifølge landstræner Jesper Jensen i en vanskelig gruppe.

Det danske kvindelandshold i håndbold fik i dag tildelt deres tre gruppemodstandere, da Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) fra et digitalt studie i Wien trak lod til de fire puljer til EM 2020. Danmark var forhåndsplaceret i gruppe A, hvorefter Jesper Jensens tropper fik følgeskab af Frankrig, Montenegro og Slovenien.

”Det var vel noget nær den hårdeste lodtrækning, vi kunne få. Til gengæld betyder det også, at vi allerede nu kan begynde at tune os ind på de forskellige modstandere, og det glæder vi også helt vildt til. Vores EM-slutrunde i december bliver en stor udfordring med denne lodtrækning, men det bliver også vanvittigt sjovt med håndboldkampe mod de allerbedste i Europa,” siger Jesper Jensen.

De fire grupper ser således ud:

EM på hjemmebane i en tid med Covid-19
Danmark og Norge skal efter planen deles om at afholde EM på hjemmebane i december 2020. Selvom coronakrisen har aflyst sportsarrangementer på stribe i Danmark de seneste måneder, er det dog stadig med optimisme, at de danske og norske værter ser frem mod december måned. Selvom forventningerne er høje, arbejder Dansk Håndbold Forbund sammen med Norges Håndboldforbund og Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) dog også med forskellige scenarier i forhold til afvikling af EM-slutrunden.

Viser det sig, at coronakrisen stadig forhindrer, at der kan være fuldt belagt med publikum i arenaerne i Herning og Frederikshavn, kan EM-slutrunden afvikles med forskellige rekstriktioner. Her kan der eksempelvis være tale om et nedsat tilskuerantal i hallerne eller et udelukkende TV-transmiteret mesterskab uden tilskuere. Dette er naturligvis et meget vidtgående scenarie, som parterne omkring EM vil gøre alt for at forhindre.

Hvis EM skal afvikles med et reduceret tilskuerantal, vil det være en fordel at have været en af de første, der har købt en billet. For her vil pladserne blive fordelt ud på de første, der har købt deres billetter. Ved eventuelle restriktioner på antal af tilskuere vil det naturligvis være muligt at få refunderet sin billet, hvis den er købt gennem Ticketmaster.

Fakta om EM
EM afvikles i Norge og Danmark i Trondheim, Stavanger, Oslo, Frederikshavn og Herning.

Danmark spiller de tre indledende gruppekampe i Boxen i Herning henholdsvis den 4., 6. og 8. december. Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende også spillet i Herning den 11., 13. og 15. december, mens turen går til Oslo ved en eventuel finaleweekend. I Frederikshavn vil der være hjemmebane for det svenske landshold, der kommer til at spille deres indledende kampe i Arena Nord.

Find dine billetter her 
* Alle billetter er nu sat i salg. Der kan dog komme flere billetter til, hvis nogle af de allokerede billetter til samarbejdspartnere bliver frigivet. Du kan få dine billetter refunderet (minus gebyr) i tilfælde af aflysning eller andre ændriger i forhold til spilleplanen, tilskuerantal m.m.

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2020 afvikles fra den 3.-20. december. Slutrunden bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering. Turneringen er med deltagelse fra 16 nationer, hvor turneringsplanen er udformet således:

Indledende gruppespil
Gruppe A, Herning (Danmark)
Gruppe B, Frederikshavn
Gruppe C, Trondheim
Gruppe D, Trondheim

Mellemrunde
Gruppe 1, Herning
Gruppe 2, Stavanger

Finaleweekend
Semifinaler, bronzekamp og finale, Oslo

Du kan finde yderligere information om EM-slutrunden på den officielle hjemmeside

Vælg forbund

Luk
ANNONCE