Nyheder og presse
Del
Herrelandshold
Damelandshold
Nyt fra DHF

Danmark, Norge og Sverige er ene om at byde på værtsrollerne for herrernes EM i 2026 og kvindernes EM i 2028

Skrevet af Frederik G. Schmidt
20. okt 2021Kl. 12:37

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) tildeler den 20. november på en ekstraordinær kongres i Wien værtsrollerne for herrernes og kvindernes EM i 2026 og 2028 – det samlede bud fra Danmark, Norge og Sverige er det eneste til herrernes EM i 2026 og kvindernes EM i 2028, hvorfor det ligner to skandinaviske håndboldfester.

Der nu måske god grund til at glæde sig lidt ekstra til europamesterskaberne i håndbold i 2026 og 2028. Det Europæiske Håndboldforbund kunne nemlig i dag offentliggøre de forskellige nationers reviderede bud på værtsroller for herrernes og kvindernes EM-slutrunder. Her ser oversigten således ud:

EM for herrer i 2026: samlet bud fra Danmark, Norge og Sverige
EM for kvinder i 2026: bud fra Rusland
EM for herrer i 2028: samlet bud fra Spanien, Portugal og Schweiz
EM for kvinder i 2028: samlet bud fra Danmark, Norge og Sverige

Mesterskaberne tildeles først officielt den 20. november, men det dufter af en stor håndboldfest i Norden, da det samlede skandinaviske bud er det eneste på herrernes EM i 2026 og kvindernes EM i 2028. Muligheden for to så store håndboldfester glæder Morten Stig Christensen, der er formand i Dansk Håndbold Forbund:

”Udsigten til to mesterskaber med vores nordiske naboer glæder os selvfølgelig. Vi vil så gerne kunne invitere til store håndboldfester sammen med både herrelandsholdet og kvindelandsholdet - og det ser nu ud til at blive muligt,” siger Morten Stig Christensen.

Mesterskaberne arrangeres i samarbejde med Sport Event Danmark. Men’s EHF EURO 2026, som herrernes EM-slutrunde officielt hedder, forventes afholdt fra 15. januar til 1. februar. Women’s EHF EURO 2028, som kvindernes EM-slutrunde officielt hedder, forventes afholdt fra den 30. november til den 17. december. Ved begge mesterskaber har Dansk Håndbold Forbund forslået Royal Arena, Jyske Bank Boxen og Ceres Arena som danske spillesteder.  

Vælg forbund

Luk
ANNONCE