Nyheder og presse
Del
Kampen i Basse-Terre endte 29-29
Herrelandshold

Danmark og Frankrig deler i sæsonens sidste landskamp

Skrevet af Alexander Elverlund
14. jun 2018Kl. 09:17

I modsætning til weekendens træningskamp fik franskmændene i nat ikke lov til at løbe fra danskerne på kontra. Kampen bølgede frem og tilbage, og i sidste ende endte det i remis.

Danmark spillede i nat dansk tid den anden og sidste træningskamp mod Frankrig på caribiske Guadeloupe. Mens første opgør blev spillet i Pointe-à-Pitre, hvor holdet bor, blev nattens kamp spillet halvanden times buskørsel fra spillerhotellet i hovedstaden Basse-Terre. Varmen var der dog ikke ændret ved, så ligesom i lørdagens kamp blev der smidt nogle bolde væk fra begge mandskabers side på grund af den fugtige varme.

I første opgør startede Frankrig bedst, og Danmark havde herefter en god periode. Denne gang var det lige omvendt: Danmark kom godt fra start og bragte sig foran 9-7 i første halvdel af første halvleg. Herefter havde de rød/hvide desværre en dårlig periode, som de tabte 6-0 og kom derfor bagud 13-9. Danskerne fik dog samling på tropperne igen og sørgede med en stærk slutspurt for, at franskmændene kun var foran med en enkelt pind ved pausen: 14-13.

I anden halvlegs indledning var Nikolaj Jakobsens tropper igen bedst og fik bragt sig i front, men endnu en gang blev holdet ramt af en dårlig periode, hvor de franske verdensmestre bragte sig foran med 24-20. Danmark fik dog igen kæmpet sig tilbage blandt andet takket være nogle rigtig fine mål fra Mikkel Hansen, der fik åbnet op for det franske forsvar med nogle gode skud fra distancen. Da det sidste fløjt i sæsonen havde lydt, viste måltavlen uafgjort 29-29, og holdet tog mange gode ting med fra både kampen og træningslejren som helhed, siger assistenttræner Henrik Kronborg:

”Vi spillede en rigtig god kamp i dag, hvor vi angrebsmæssigt spillede med højt tempo og god skudkraft, og inde på stregen har både Magnus Saugstrup og Alexander Lynggaard vist sig godt frem med fremragende angrebsspil. Defensiven har langt hen ad vejen også været stærk både i træning og kamp, hvor blandt andet Henrik Møllgaard har spillet og trænet på et meget højt niveau.”

”Sportsligt har det været en rigtig god tur, hvor vi føler, at vi er kommet et skridt videre. Der har på intet tidspunkt været en fornemmelse af, at spillerne har været slidt efter en lang sæson. Der er virkelig blevet gået til den, og folk har gerne villet kæmpe om hver en bold både til træning og kamp. Socialt har det også været en virkelig god tur for hele truppen,” slutter Henrik Kronborg.

Truppen ankommer først til spillerhotellet ud på natten lokal tid og har herefter en enkelt dag tilbage på Guadeloupe, inden de i morgen rejser hjem.

Se de danske målscorere her

Vælg forbund

Luk
ANNONCE