Nyheder og presse
Del
Sandra Toft blev kåret til kampens spiller.
Damelandshold

Danmark slår Sverige i VM-test

Skrevet af Frederik G. Schmidt
25. nov 2017Kl. 18:22

Håndbolddamerne slog lørdag aften Sverige med 26-25 (14-14) i den første af to træningskampe forud for VM.

Lørdag aften tog Danmark hul på den første af to træningskampe mod Sverige. Arena Nord i Frederikshavn var feststemt og klar til en nordisk håndboldfest. De mange fremmødte rød/hvide fans kunne se Mette Tranborg smække den første danske bold i kassen efter to minutters spil. 

Det var starten på nogle gode danske minutter, hvor særligt den danske kontrafase var velsmurt. Svenskerne var dog også oplagte. Alt var lige, 5-5, efter de første ti minutter. 

Næste periode af første halvleg tilhørte Sverige, der kom et skridt foran med scoringen til 10-7 efter 18 minutter, der dog også udløste en time-out fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen. Det blev starten på en fin dansk afslutning af 1. halvleg. Sandra Toft hev flere store redninger frem og i de sidste sekunder inden pausen hamrede Line Haugsted bolden ind til 14-14. 

Sandra Toft kom i vejen
Efter pausen sad Danmark på tingene. Særligt Sandra Toft var fast besluttet på at lukkede ned for de svenske skytter. Der skulle gå næsten seks minutter før svenskerne kom på tavlen. Og det blev den første af flere måltørker i kampen. Sandra Toft var nemlig langt fra færdig. Senere i kampen gik der hele 11 minutter mellem to svenske scoringer, hvor den danske keeper var en mur i målet. 

Med 20 minutter igen blev det også til dansk A-landsholdsdebut til Kristina Jørgensen, der tog fat i forsvaret og fik nogle minutter i angrebet. 

I slutningen af kampen var det så Danmarks tur til at have en scoringspause. Den varede i seks minutter og lukkede Sverige ind i varmen igen. Med otte minutter tilbage var stillingen pludselig 21-21.  

Men som i hele kampen var Sandra Toft knivskarp i de afgørende situationer. Samtidig fik både Stine Jørgensen, Mette Tranborg og Line Jørgensen skudt kanonerne af på de rigtige tidspunkter. 

Det endte derfor med en dansk sejr på ét enkelt mål, 26-25. Stine Jørgensen blev dansk topscorer med seks mål. 

 På mandag står den atter på landskamp, når Sverige tager i mod Danmark i Arena Älvhögsborg. Du kan følge kampen på TV 2 Sport fra kl. 18.45. 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE