Nyheder og presse
Del
Uddannelse
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund ansætter fuldtids talentchef

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
19. aug 2021Kl. 10:00

Som et nyt tiltag ansætter Dansk Håndbold Forbund en talentchef på fuld tid som erstatning for de to deltidsansatte talentansvarlige. Talentchefen hedder Søren Skaastrup Frydendal, og han kommer fra en stilling som olympisk projektleder og forbundskonsulent i Team Talent og Elite hos DIF.

Fra 1. oktober 2021 hedder talentchefen i Dansk Håndbold Forbund Søren Skaastrup Frydendal. Ansættelsen er en erstatning for den tidligere konstruktion, hvor Bo Tolstrup har været talentansvarlig på drengesiden, mens Flemming Tuborg har været talentansvarlig på pigesiden. Begge har været ansat i en deltidsstilling.

Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, fortæller om valget om at samle talentchef-rollen i en:

”I Dansk Håndbold Forbund har vi en ambition om at få en endnu stærkere sammenhæng i talentudviklingen i dansk håndbold – uagtet om det er på pige- eller drengesiden. Derfor ændrer jeg på strukturen, sådan at talentchefen dels er fuldtidsansat og dels har ansvaret for begge køn. Det, er jeg overbevist om, giver os et skarpere blik i forhold til talentudvikling, ligesom der bliver langt bedre tid og rum til strategisk og kulturel ledelse og samarbejde mellem relevante interessenter.”

Søren Skaastrup Frydendal får ansvaret for udviklingen af talentarbejdet i Dansk Håndbold Forbund samt ansvaret for talentarbejdet i talenttræningen og arbejdet omkring ungdomslandsholdet. Han vil både virke fra kontoret i Brøndby, hvor han skal sikre et samarbejde internt i forbundet og til eksterne interessenter, fx Team Danmark, men han vil ligeledes tilbringe meget tid ude i miljøerne, såvel i forbundsregi som på klub niveau.

Søren Skaastrup Frydendal fortæller, at han kender dansk håndbold som både spiller, træner og forbundskonsulent, og han synes, det er fantastisk, at han har fået chancen for at komme helt ind i maskinrummet:

”Dansk håndbold leverer gang på gang internationale topresultater, og jeg ser frem til at blive en del at et forbund der altid arbejder for at vinde. Det bliver fantastisk at være med til at skabe udvikling, der har spilleren og de gode miljøer i fokus, så Danmark fortsat er en magtfaktor i international håndbold. I Danmark er vi så privilegerede af at have fantastisk talentudvikling i både forbundsregi og ikke mindst i klubregi. Det bliver spændende at skabe endnu mere synergi mellem de to systemer, og jeg glæder mig til at komme rundt i hele Danmark og snakke med gode klub- og forbundsfolk.” 

Sportschef Morten Henriksen glæder sig meget til at have en fuldtids talentchef ansat i sin afdeling, og han har store forventninger til Søren Skaastrup Frydendal:

”Søren har en meget stærk personlighed, en utroligt professionel tilgang til ledelse, og så har han stor erfaring med talentudvikling både i en dansk og international kontekst. Samtidig har han en baggrund i håndbolden, så Søren er en yderst spændende profil til det første job i Dansk Håndbold Forbund som talentchef. Sørens kompetencer i kombination med den meget store håndboldfaglighed, der er blandt vores mange trænere i talentsystemet, betyder samlet, at vi står med nogle meget gode kort på hånden i forhold til både at kunne videreføre og udvikle det kompetente arbejde, der udføres i talentsektoren allerede nu, men ligeledes at stå imod fremtidens udfordringer, hvor mange andre nationer fortsat vil melde sig ind i den kamp, vi ønsker at vinde om at skabe verdens bedste talentudvikling inden for håndboldsporten,” siger sportschefen.

Selvom der fra 1. oktober kommer en ny talentchef, er samarbejdet med de to tidligere deltidsansatte talentansvarlige vigtigt for Morten Henriksen, der håber, at Dansk Håndbold Forbund fortsat kommer til at nyde godt af både Flemming Tuborg og Bo Tolstrups stærke kompetencer.

”Jeg har sat utroligt stort pris på både Flemming Tuborg og Bo Tolstrups flotte arbejde og store engagement i dansk håndbold, og derfor er jeg rigtigt glad for, at de begge er åbne for at fortsætte deres arbejde i den nye konstellation. Flemming Tuborg fortsætter som fuldtidsansat og skal ud over opgaven som ungdomslandstræner være med til at igangsætte et nyt koncept omkring samarbejde med morgentræningstilbud. Bo Tolstrups rolle er endnu ikke klart defineret, men vi håber, at vi fortsat kan få glæde af hans kompetencer i båden en talent- og en uddannelseskontekst.”

CV for Søren Skaastrup Frydendal

  • 39 år – gift og tre børn
  • scient.idræt fra KU
  • Teoretisk pædagogikum fra SDU
  • Master in Sport Organisation Management fra Université de Louvain i Belgien
  • Kommer fra en stilling som olympisk projektleder og forbundskonsulent i team talent og elite hos Danmarks Idrætsforbund
  • Tidligere målvogter i TM Tønder, Ribe HK og AG København
  • Tidligere Team Danmark-koordinator på Øregård Gymnasium og i Gentofte Kommune.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE