Nyheder og presse
Del
Herrelandshold
Kvindelandshold
Liga & 1. division herrer
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund: EHF har truffet den helt rigtige beslutning

01. mar 2022Kl. 16:34

Det europæiske håndboldforbunds beslutning om at suspendere alle russiske og hviderussiske klub- og landshold mødes med glæde fra Dansk Håndbold Forbund, der kalder det den eneste rigtige løsning.

Mandag valgte det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) at udelukke Rusland og Hviderusland fra det europæiske håndboldfællesskab på grund af Ruslands invasion og krigsførelse i Ukraine. Udelukkelsen indbefatter blandt andet, at alle klub- og landshold fra de to lande bliver suspenderet fra alle turneringer, og at dommere og officials fra Rusland og Hviderusland ikke bliver tildelt kampe.

I Dansk Håndbold Forbund er man glade og lettede over, at EHF har sat foden ned og truffet den eneste rigtige løsning på vegne af fællesskabet. Det fortæller formand, Morten Stig Christensen:

”Med de rædsler, som ukrainerne går igennem i disse dage, er der ingen tvivl om, hvor vores ubetingede sympati og støtte ligger. Den holdning har vi sammen med andre nationer gjort helt klar overfor EHF, og vi er derfor også glade for, at EHF har valgt at sætte hårdt ind overfor Rusland og Hvideruslands utilgivelige handlinger.”

”Det er dels vigtigt udadtil for at sende et klart signal til Rusland og Hviderusland og for at bidrage til det fælles internationale pres. Samtidig er det også vigtigt indadtil for at give både klubber og forbund de bedste muligheder for at støtte op om Ukraine. Så vi er lettede og glade over beslutningen og håber nu på, Det Internationale Håndbold Forbund (IHF) følger trop på deres kommende council-møde,” siger Morten Stig Christensen.

Foruden suspenderingen af klub- og landshold, officials og dommere, rammer udelukkelsen også undervisere og kommisionsmedlemmer fra de to lande, som ikke kommer til at deltage i fremtidige møder og aktiviteter. Desuden påvirker beslutningen også henholdsvis EM for U16 i beach handball og EM-kvalifikationen i beach handball, der begge skulle være afholdt i Moskva, og som derfor flyttes til en anden værtsnation.

Du kan læse hele udmeldingen her.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE