Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Damelandshold
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund forlænger med ungdomslandstrænere på damesiden

Skrevet af Frederik G. Schmidt
06. aug 2020Kl. 13:00

Talentansvarlig, U17- og U20-landstræner Flemming Dam Larsen og U19-landstræner Heine Eriksen har sammen med de respektive ledergrupper på ungdomslandsholdenes dameside alle forlænget deres aftaler med Dansk Håndbold Forbund.

Der har ikke været meget at glæde sig over som spiller på et ungdomslandshold denne sommer, hvor uvisheden omkring samlinger, landskampe og mesterskaber har fyldt meget. Spillerne skal dog ikke bekymre sig omkring trænerposterne på de kvindelige ungdomslandshold. Her er ledergrupperne for de kommende år nu på plads.

Flemming Dam Larsen, der er talentansvarlig, U17- og U20-landstræner i Dansk Håndbold Forbund, har forlænget sin aftale frem til 31. august 2023. Assistenttræner Jan Barslev, målvogtertræner Morten Sølling Fager, fysioterapeut Jan Valentin Ohlsen samt holdleder Dorthe Huge Jonasson har ligeledes alle forlænget deres aftaler med forbundet. Den samlede ledergruppe agerer holdet bag holdet på det kvindelige U20-landshold, mens de også skal stå i spidsen for det kommende U17-landshold (årgang 2004-2005).  

”Jeg er både glad og stolt over, at jeg har forlænget min aftale med Dansk Håndbold Forbund i en stilling, jeg betragter som mit drømmejob. Talentudvikling er et område, der forandrer sig hele tiden. Der er sjældent to sager eller spillere, der er ens. Det er enormt motiverende for mig, når jeg kan være med til at facilitere unge spilleres udvikling i dagligdagen,” siger Flemming Dam Larsen og fortsætter:

”På et personlig plan har jeg et virkelig godt samarbejde med mine trænerkollegaer på A- og U-landshold og i hele talentsystemet. Ligesom jeg også er en del af et stærkt samarbejde med trænere fra U15 til og med ligaen. Derfor glæder jeg mig også til flere år på en fantastisk arbejdsplads,” siger Flemming Dam Larsen. 

U19-landstræner Heine Eriksen har også forlænget samarbejdet med Dansk Håndbold Forbund, således ungdomslandstrænerens kontrakt nu løber frem til 31. august 2022. På samme måde har også assistenttræner Mikkel Voigt, fysioterapeut Morten Vanggaard Nielsen og holdleder Rie Schneider Kristensen forlænget deres aftaler. Gitte Sunesen Vilhelmsen har desværre valgt at stoppe som målvogtertræner på U19-landsholdet, da hun ikke kan forene stillingen med nyt job. Dansk Håndbold Forbund ønsker at besætte den stilling hurtigst muligt.

”Jeg har efterhånden været en del af talentudviklingen i mange år. Her har det hele tiden været vigtigt for mig, at samarbejdet med forbund, trænerkolleger og spillere har været fyldt med udviklingsmuligheder for mig som træner. I den kommende periode ser jeg netop en række spændende muligheder, hvor jeg blandt andet har fået en god start på samarbejdet med Jesper Jensen og Lars Jørgensen, der er begyndelsen på en ny tid for dansk kvindehåndbold,” siger Heine Eriksen og fortsætter:

”Jeg synes samtidigt også, at jeg glæder mig, hver gang jeg skal til samling med spillerne. Det gælder både en træningssamling på tre dage og et ungdomsmesterskab over flere uger i et østeuropæisk land. Jeg kan stadig fornemme en stor glæde, jeg kan stadig se udfordringer, og derfor vil jeg selvfølgelig gerne fortsætte som ungdomslandstræner,” siger Heine Eriksen.

De forlængede aftaler glæder sportschef Morten Henriksen:

”Vi går spændende udfordringer i møde i bestræbelserne på at skulle tilbage i den ypperste verdenstop med vores kvindelandshold. I dette arbejde bliver ikke mindst arbejdet med fremtidens spillere yderst relevant. Både Flemming og Heine har stor erfaring samt fortsat stor interesse og nysgerrighed, når det kommer til små forbedringsmuligheder, den nyeste viden og nye tendenser i talentudviklingen,” siger Morten Henriksen og uddyber:

”Begge bidrager de med forskellighed og kompetent arbejde. På samme måde står de i spidsen for velfungerende ledergrupper, der yder en kæmpe indsats på vores ungdomslandshold. Spillere i talentudviklingen vil derfor også fremover være i gode hænder,” siger Morten Henriksen.  

Du finder mere infomation om ungdomslandsholdenes aktiviteter her
Du kan også altid få seneste nyt om vores ungdomslandshold på deres officielle facebookside: Ungdomslandsholdene - håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE