Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund til foreninger: Vent med håndboldaktiviteter

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
21. apr 2020Kl. 14:47

Selvom regeringen og myndighederne nu har meldt ud, at det igen er muligt at genoptage udendørs idrætsaktiviteter, fastholder Dansk Håndbold Forbund, at man bør vente med at spille håndbold.

Torsdag indgik regeringen og Folketinget en aftale om en yderligere åbning af det danske samfund. Ifølge DIF og DGI omfatter dette enkelte udendørs idrætsaktiviteter uden kropskontakt, som kan foregå individuelt eller i små grupper.

Da håndbold er en kontaktsport, hvor man deler bold, fastholder Dansk Håndbold Forbund, at det vil være imod sundhedsmyndighedernes anbefalinger, hvis foreningerne begynder at spille håndbold udendørs. Også selvom det kunne foregå i små grupper og uden fysisk kontakt.

”Vi er rigtigt mange, der gerne vil i gang med at spille håndbold igen, men vi anbefaler altså, at man i foreningerne holder fast og fortsat afholder sig fra at mødes og spille håndbold, også selvom det kun er nogle stykker ad gangen. Håndbold foregår med en fælles bold og kropskontakt, og da sundhedsmyndighederne fortsat fraråder både kropskontakt, og at man deler ’redskaber’ i idrætten, mener vi ikke, at det er forsvarligt at spille håndbold sammen endnu,” siger Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund

Morten Stig Christensen anerkender, at det kan være muligt at mødes og lave fysisk træning eller træning med egen bold, men han mener, det er et fåtal af spillere, som den slags træning giver mening for. Samtidig er han bekymret for, hvad det kan føre til, hvis man samles et antal spillere. Derfor bliver rådet lige nu til foreningerne, at de skal lade være.

”Vi har et ansvar i Dansk Håndbold for at sikre, at vi ikke udsætter vores medlemmer og vores frivillige for en unødig sundhedsfare, og det er vores bekymring, at man glemmer at overholde retningslinjerne, hvis vi åbner for at mødes i mindre grupper med hver sin bold og træne sammen. Det er de frivilliges ansvar, at det her kommer til at foregå sundhedsmæssigt forsvarligt, og det ansvar vil vi ikke lægge over på dem, som det ser ud lige nu. Derfor fastholder vi vores anbefaling om ikke at mødes, før det igen anbefales fra sundhedsmyndighedernes side at genoptage kontaktsport og dele redskaber,” siger generalsekretæren og fortsætter:

”Jo tættere vi står sammen om at løfte den her opgave i håndbolden, jo større er chancen for, at kontrollen med smittespredningen kan bevares, og at vi dermed kan komme tilbage i hallerne. Vi opfordrer dog fortsat til, at man fastholder en kontakt på holdene og også lægger øvelser ud online eller henviser til de mange forskellige øvelser, der er produceret rundt omkring.”

Morten Stig Christensen fortæller, at Dansk Håndbold Forbunds samlede ledelse på tværs af distriktsforbund følger udviklingen tæt og venter på en ny melding fra myndighederne, som kan betyde, at der igen kan blive spillet håndbold i en eller anden form.

”Mens vi venter på nye retningslinjer, vil vi arbejde for at sikre, at også håndbolden kan komme til at være med på udendørsarealer, ligesom vi vil kigge på, hvordan man mest hensigtsmæssigt kan komme i gang med at spille håndbold udendørs. Her vil vi komme med nogle retningslinjer og forslag til forskellige former for træning. Og vi håber naturligvis på, at det er noget, der kan ske allerede i løbet af maj.”

For mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef, kmb@dhf.dk, tlf. 6137 9896

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE