Nyheder og presse
Del
Foto: Lars Møller
Damelandshold

Danske tv-seere er vilde med håndboldkvinderne

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
08. dec 2020Kl. 08:00

Da Håndboldkvinderne fredag og søndag slog henholdsvis Slovenien og Montenegro ved EM i håndbold, så langt flere seere med end ved de tilsvarende åbningskampe til EM i 2018 og VM i 2019.

Det danske kvindelandshold i håndbold har fået en flyvende start på EM, hvor det i Boxen i Herning er blevet til to sejre ud af to mulige. Men det er ikke kun sportsligt, det danske kvindelandshold har haft medvind. Selvom tribunerne i arenaen har været uden danske fans, er støtten til Jesper Jensens tropper på ingen måde svær at finde andre steder. Mere end to millioner seere har nemlig heppet på Sandra Toft og co. foran skærmene i de danske hjem.

Sammenlignet med de to første kampe ved VM i 2019 og EM i 2018 er der sket en markant stigning i seertallet på hhv. næsten 50 pct. i forhold til EM i 2018 og næsten 125 pct. ved VM i 2019. Ved EM i Frankrig i 2018 havde de første to kampe et seertal på 1.363.000 millioner, mens 909.000 seere fulgte med ved Danmarks to første VM-kampe fra Japan i 2019.

Den store opbakning til Håndbolddamerne glæder Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund:

”Seertallene varmer i den grad i denne tid, hvor vi ikke kan have fans på lægterne. Nu kan vi i stedet se, at Håndboldkvindernes fans er med ude i de danske stuer, og det er virkelig dejligt at vide. Håndbolden har en særlig evne til at samle danskerne, og jeg synes, at stigningerne i seertal viser, at danskerne har brug for underholdning og adspredelse i de her corona-tider,” siger Morten Stig Christensen.

Også på de sociale medier vokser Håndboldkvindernes popularitet, og det er ikke tilfældigt, mener Morten Stig Christensen:

”Vores kvindelandshold har været på en spændende rejse, sportsligt såvel som eksponeringsmæssigt, og danskerne har blandt andet kunnet følge de virkelig seje kvinder i en dokumentar på DR, samtidig med at de har vist flere sider af sig selv som mennesker og sportsfolk på både Facebook og Instagram. Den rejse kulminerer nu endelig – sportsligt med nogle virkelig spændende kampe og eksponeringsmæssigt med et godt udtryk på både tv og på de sociale medier,” siger Morten Stig Christensen.

Danmark møder tirsdag aften Frankrig i den sidste kamp i gruppe A. Puljefinalen kan ses på TV 2 med kampstart kl. 20.30.   

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE