Nyheder og presse
Del
Danmark var overlegne i kampen mod Østrig, som blev vundet 32-21. Foto: EHF
Damelandshold

De danske U17-damer er klar til mellemrunden ved EM

Skrevet af Nadia Ankerfelt Rasmussen
09. aug 2021Kl. 16:22

Med to sikre sejre og et enkelt nederlag har de danske U17-damer sikret sig en plads i mellemrunden til EM og indfriet de første målsætninger.

Et solidt forsvar og et velspillende angrebsspil har sikret de danske U17-damer fire point i den indledende runde og dermed en plads videre i mellemrunden ved EM i Montenegro.

Netop Montenegro sørgede dog for, at det ikke helt blev den drømmestart, som de danske U17-damer havde håbet på. Værtsnationen slog nemlig Danmark i åbningskampen med cifrene 25-18, og det var der sandsynligvis flere årsager til, fortæller U17-landstræner Flemming Dam Larsen:

”Årsagen skal nok findes i en kombination af noget mentalt og spillemæssigt. Vi havde en træning i hallen tidligere på kampdagen, hvor høj luftfugtighed gjorde det umuligt at kaste med bolden, og gulvet var meget glat. Det kom der styr på til selve kampen, men usikkerheden sad lidt i spillerne, der samtidig skulle håndtere presset fra tilskuerne.”

”Spillemæssigt stod vi godt i forsvaret og holdt Montenegro nede på 25 mål. Angrebsspillet fungerede også godt, men vi var for uskarpe på vores afslutninger, og generelt spillede vi for meget på montenegros præmisser,” fortæller landstræneren.

Genrejsning sikrede 2. plads til Danmark

De danske spillere fik dog hurtigt rystet nederlaget af sig. De fokuserede på de kommende kampe mod Schweiz og Østrig og glædede sig til at bringe balance i regnskabet. Så det gjorde de – stensikkert endda - med cifrene 33-22 og 29-15.  

Helt så gnidningsfrit er det dog ikke gået i forhold til at fordele pladserne, da både Danmark, Schweiz og Montenegro har fire point efter de indledende kampe. Efter meget forvirring blev det i sidste ende Montenegro, der løb med førstepladsen, mens Danmark blev 2’er.  

Med andenpladsen har Danmark nået målsætningen om at kvalificere sig til VM 2022 og EM 2023. Holdet har nu sat sig et nyt mål om at nå semifinalerne, og overordnet set er landstræneren meget tilfreds med både resultaterne, spillet på banen og de generelt gode forhold til slutrunden:

”Vi står godt i forsvaret, vores angrebsspil bliver bedre og bedre, og så skal vi lægge på afslutningsmæssigt. Men vi er kommet gennem de indledende runder uden sygdom og skader, og generelt bor og spiser vi godt, og hele corona-test-setup’et fungerer upåklageligt.”

Mellemrunde med højt tempo

De danske spillere skal besejre både Rusland og Kroatien i mellemrunden, hvis de skal spille sig videre i semifinalen. Det bliver svært men ikke umuligt, fortæller Flemming Dam Larsen:

”Det er to dygtige hold, vi skal op imod, og jeg tror, det bliver nogle tætte kampe. Vi har en chance for at slå dem, men det kræver som sagt, at vi fortsat står godt i forsvaret og angrebet og lægger på i forhold til vores afslutninger.”

”Rusland er et meget tempofyldt mandskab, der gerne vil ind og spille i mellemrummene tæt på forsvaret, mens kroaterne gerne vil skyde ude bagfra. Generelt kommer der mere tempo i kampene, og det bliver spændende at se, om vi kan stå imod deres stærke duelspil, hurtige presspil og ekstreme kontraspil. Det er en helt ny erfaring for spillerne, men vi har stået godt imod indtil nu, så det skal vi bare fortsætte med – bare i et helt andet tempo,” afslutter landstræneren.

Danmark spiller næste kamp tirsdag mod Kroatien, mens Rusland venter onsdag. Begge kampe spilles kl 20. Du kan se kampene live lige her

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE