Nyheder og presse
Del
Martin Gjeding har fløjtet sin sidste kamp på topniveau. Foto: Jan Christensen
Dommer

Den danske topdommer Martin Gjeding stopper

Skrevet af Nadia Ankerfelt Rasmussen
17. aug 2021Kl. 15:55

Martin Gjeding har valgt at stoppe sin topdommerkarriere, og dermed har en af tidens dygtigste og mest rutinerede topdommere fløjtet sin sidste kamp på topniveau.

Selvom dommerens fornemmeste opgave er at dømme så fair og korrekt, at man knapt bemærker skikkelsen i sort, så har Martin Gjeding alligevel gjort sig særdeles bemærket i håndboldverdenen. 

Det har han gjort ved netop at dømme på så fair og korrekt, at det har ført ham helt til tops i dommergerningen og resulteret i talrige topkampe og finaler.

Men nu er det slut. En følelsesladet Martin Gjeding meddelte nemlig lørdag til den årlige elitedommersamling, at han ikke kommer til at fortsætte sin dommerkarriere på topniveau.

”Jeg er både afklaret og meget følelsesladet. Viktor Axelsen lignede en glad dreng efter OL-finalen sammenlignet med mig, da jeg skulle meddele det til mine dommerkollegaer forleden. Men jeg er glad for beslutningen og har ikke fortrudt den et sekund,” siger Martin Gjeding.

Flere årsager bag beslutningen

Det var egentlig meningen, at den rutinerede dommer skulle fløjte den kommende sæson, men af forskellige årsager var tiden nu inde til at lægge fløjten på hylden, fortæller Martin Gjeding:   

”Da Mads og jeg blev skilt som dommerpar, overvejede jeg at stoppe. Men i stedet for at være bitter over de ting, jeg ikke nåede, så fokuserede jeg på at være stolt over alt det, jeg faktisk opnåede. Det gav mig motivation og lyst til at fortsætte, og jeg kunne mærke, at jeg ikke var færdig med at dømme, for det var stadig hamrende sjovt,” fortæller Martin Gjeding og fortsætter:

”I forsommeren blev jeg så ansat på deltid som elitedommertræner pr. 1. september, og samtidig begyndte jeg at døje med en betændt akillessene. Jeg troede, skaden ville være ovre nu, men den kræver fortsat ro, så der ville gå tid, før jeg kunne dømme igen. I stedet rundede vi mulighederne for at blive observatør i både IHF, EHF og DHF, og jeg blev talentdommeransvarlig. Så efter nøje overvejelse føltes tiden moden og rigtig til at sige stop og koncentrere mig om de andre opgaver.”

Martin Gjeding fortsætter altså som observatør i både IHF, EHF og DHF, som talentdommeransvarlig og elitedommertræner, og håber også at blive udtaget til Lykkeliga fremover.

Tak til hele håndboldverden

Til elitedommersamlingen kom beslutningen som noget af en overraskelse for de øvrige dommere. Straks efter fulgte der masser af flotte ord og hyldest til en taknemmelig Gjeding:

”Jeg er mega stolt af det, jeg har opnået. Jeg mangler kun en OL-finale, men alt andet har jeg opnået, og det fokuserer jeg på. Jeg har mødt mange fantastiske mennesker i hele verden og fået gode venskaber, som jeg dyrker meget,” siger Gjeding og udsender en tak bredt ud:

”Jeg skylder Mads Hansen, Per Olesen og Claus Gram den største tak, men jeg vil også gerne takke hele håndboldverden! Tak til alle de klubber, der har behandlet mig godt i alle de år – det har været en fed og sjov verden at være med i. Så stort tak til alle,” afslutter Martin Gjeding.  

Vælg forbund

Luk
ANNONCE