Nyheder og presse
Del
Foto: Henrik Hansen
Liga & 1. division herrer
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Dobbelt jysk triumf i årets Super Cup

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
23. aug 2022Kl. 22:26

Team Esbjerg og Aalborg Håndbold fik begge revanche for sidste sæsons DM-finaler mod Odense Håndbold og GOG.

Den nye sæson blev skudt i gang med et brag af en håndboldfest tirsdag aften, hvor en fyldt Gigantium i Aalborg dannede ramme om årets Super Cup for både kvinder og mænd.

Her mødes den foregående sæsons danske mestre med vinderne af DHF’s Landspokalturnering. Og mens det blev til dobbelt fynsk triumf, da DM-guldet skulle uddeles i maj og juni, trak Team Esbjerg og Aalborg Håndbold det længste strå i Super Cup.

Team Esbjerg gav debut til den norske verdensstjerne Nora Mørk, og hun satte sit store præg på 11-målssejren på 36-25 over Odense Håndbold som topscorer med ni mål. Den danske landsholdsspiller Michala Møller viste også flotte takter med fem scoringer for Jesper Jensens mandskab, ligesom landsholdskollegaen Mia Rej markerede sig med fem mål for fynboerne.

Det er Team Esbjergs tredje triumf i den 11. udgave af Super Cup for kvinder efter tidligere sejre i 2015 og 2019. Dermed tangerer de hedengangne FCM Håndbold som mest vindende klub.

Fjerde triumf i træk for Aalborg

I herrernes finale trak Aalborg Håndbold fra GOG i anden halvleg. Efter pauseføring på 17-16 vandt nordjyderne til stor tilfredshed for det medlevende hjemmepublikum med 36-31.

Mikkel Hansen overværede, ligesom landstræner Nikolaj Jacobsen, kampen fra tilskuerpladserne. Den hjemvendte landsholdsprofil håber på comeback for Aalborg i september, efter han blev ramt af en blodprop i lungerne tilbage i marts.

Inde på banen blev en tidligere spiller i landsholdstrøjen, venstrefløjen Buster Juul, delt topscorer for Aalborg sammen med Aron Pálmarsson med seks scoringer.

Det er fjerde sæson i træk, at Aalborg Håndbold lægger fra land med en Super Cup-triumf, og det er klubbens femte titel i alt ud af historiens 12 turneringer for herrer.

Forud for opgøret blev ankermændene, Mads Hansen og Jesper Madsen, kåret som årets dommerpar.

Dansk Håndbold Forbund ønsker både Team Esbjerg og Aalborg Håndbold tillykke med de første pokaler i en ny og spændende sæson, hvor DM-turneringerne lægger fra land tirsdag og onsdag i næste uge.

Tidligere vindere af Super Cup k/m


2021: Viborg HK / Aalborg Håndbold

2020: Ingen Super Cup for kvinder pga. COVID-19 / Aalborg Håndbold

2019: Team Esbjerg / Aalborg Håndbold

2018: København Håndbold / TTH Holstebro

2017: Skjern Håndbold / Nykøbing Falster Håndboldklub

2016: FCM Håndbold / Bjerringbro-Silkeborg

2015: Team Esbjerg / KIF Kolding København

2014: FCM Håndbold / KIF Kolding København

2013: FCM Håndbold / Aarhus Håndbold

2012: Randers HK / Aalborg Håndbold

2011: Viborg HK / AG København

Vælg forbund

Luk