Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Herrelandshold
Kvindelandshold

Erfaringen vejer mest i U17-landsholdenes kufferter

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
04. aug 2022Kl. 12:54

Når Dansk Håndbold Forbund sender unge landsholdsspillere til ungdoms-OL er medaljehøsten langt fra førsteprioritet. Her er erfaring og udvikling vigtigst.

Begge U17-håndboldlandshold vandt i sidste uge sølv ved European Youth Olympic Festival, og det kan de være meget stolte af. Men Søren Skaastrup Frydendal, der er Talentchef i Dansk Håndbold Forbund, glæder sig i højere grad over den erfaring, spillerne har med hjem i bagagen.

”Det overordnede formål med at sende unge spillere afsted er at bidrage til deres individuelle udvikling. Vores talentudvikling handler om at udvikle A-landsholdsspillere og ikke at vinde ungdomsmedaljer. Men vi går altid på banen for at vinde – også fordi det giver spillerne et billede af, hvad det vil sige at præstere på højeste niveau,” siger Søren Skaastrup Frydendal.

Talentchefen tilføjer, at det altid er en velovervejet beslutning at sende unge spillere afsted, da Dansk Håndbold Forbund gerne vil undgå et for tidligt resultatfokus.

Øget motivation
U17-landsholdene spillede kampe mod lande som Rumænien, Ungarn og Portugal, der har anderledes spillestile end Danmark. Den internationale erfaring ruster både spillere og trænere til at optimere talenttræningen herhjemme. Det er dog vigtigt at huske nuancerne, og at udvikling af den enkelte spiller kræver forskellige tiltag.

”Med al den inspiration og erfaring de har fået, håber vi, at mange af spillerne tager hjem til deres klubber og er endnu mere sultne på at udvikle sig. Samtidig skal de være bevidste om, at de har god tid og også bare skal nyde at spille deres sport,” afslutter Søren Skaastrup Frydendal.

Nu er det så U18-kvinderne og -herrernes tur til at spille henholdsvis VM og EM. Følg dem på ungdomslandsholdenes Facebookside.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE