Nyheder og presse
Del
Der var klapsalver efter den enstemmige vedtagelse af den nye struktur. Foto: Dansk Håndbold Forbund
Bredde
Nyt fra DHF

Et enigt Dansk Håndbold Forbund skriver historie ved at sikre ny struktur

Skrevet af Ann Lykke Davidsen
04. feb 2023Kl. 12:22

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde har Dansk Håndbold Forbund stemt en markant strukturændring igennem, der skal fremtidssikre håndbolden.

Det har været på tegnebrættet i mange år – mere end 16 for at være helt eksakt. Først nu er det lykkedes Dansk Håndbold at få samlet, styrket og omorganiseret sig, så en ny struktur for håndbolddanmark kan se dagens lys.

Morten Stig Christensen, formand for Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, udtaler:

- Det lyder måske simpelt at lave en ny struktur. Det er det ikke for os, for det handler om mennesker og om en respekt for de tusindvis af timer, der er blevet investeret i foreningsliv, frivillighed og bestyrelsesarbejde. Derfor har det taget tid, og derfor skal det tage tid, for vi har måttet sande, at det, at lave om i en gammel kultur og struktur, er svært og tidskrævende. Det har de sidste mange forsøg været et bevis på, men det er bydende nødvendigt og derfor altafgørende, at vi aldrig helt har givet op på opgaven.

- For selvom vi i manges og egne øjne synes stærke med landsholdsmedaljer, talenter på vej, og sammenlagt 100.000 håndboldspillere, er vi så klar nok på fremtiden? Er vi stærke nok i en fremtid, hvor konkurrencen om danskernes fritid er hårdere, hvor frivilligheden er under pres, hvor vi så svaghederne i egen organisation, da en pandemi som Covid ramte hele verden? Svaret er et entydigt nej, og løsningen et entydigt ja til en mere fleksibel, simpel og stærkere samarbejdende struktur på tværs af hele landet med et stort fælles ønske om at fremtidssikre håndbolden.

Den nye struktur

Efter et intenst forløb på et år, blev der lørdag 4. februar afholdt et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kolding for at stemme om den nye struktur. Den blev enstemmigt vedtaget med de grønne markeringer for JA. Hvilket betyder, at fra 1. juli 2023 byder fremtiden på fire stærke regioner under Dansk Håndbold Forbund.

Dansk Håndbold Nord, Dansk Håndbold Midt, Dansk Håndbold Syd og Dansk Håndbold Øst.

Det betyder også, at vores nuværende struktur bestående af Jydsk og Fyns Håndbold Forbund, med underlæggende kredse, distrikter og bestyrelser bliver nedlagt, gældende fra 1. juli 2023. Den nuværende Håndbold Region Øst består som enhed, men den skal senere på foråret ændre navn og vedtægter.

På repræsentantskabsmødet er de tre nye regioner blevet stiftet, og det første valg er stemt igennem. Dansk Håndbold ser nu ind i et forår, hvor den hidtidige struktur stadig er gældende, men skal transformeres om til den nye struktur, som altså træder i kraft fra juli.

- Vi er startet med at få vores regioner på plads på landkortet og har udpeget de formænd, der skal til at sætte holdene. Med andre ord, hjørnebrikkerne er på plads, og nu ser vi ind i en intens implementeringsperiode, hvor hele puslespillet skal samles, siger Morten Stig Christensen.                           

Fortiden gemmer alligevel på et ømt punkt

En af stenene i skoen har tidligere været, hvordan organiseringen omkring Fyns Håndbold Forbund kunne se ud i en ny struktur. Derfor er det en helt særlig situation, at den er faldet på plads ved at sammenlægge den sydlige del af Jylland og Fyn til Dansk Håndbold Syd.

At den kommende formand i Syd bliver en formand fra den tidligere Kreds 7, som lå i Sønderjylland, er Fyns nuværende formand, Per Tørslev, helt tryg ved:

- Det er mit håb og tro, at den nye struktur er den bedste løsning for håndboldens fremtidige udvikling. Som snart afgående formand for Fyn er jeg, grundet det stærke samarbejde i bestyrelsen der er gået forud for beslutningerne, tryg ved, at den nye formand for Dansk Håndbold Syd er sit store ansvar bevidst, og at han vil sikre samarbejdet omkring udviklingen og styrkelsen af især vores foreningsliv. Vi har sammen arbejdet konstruktivt og med øje for det bedste for håndbolden. Det kan selvfølgelig lyde voldsomt, at der ikke står Fyn nogen steder, men igen, jeg er tryg ved, at vi i ånden af vores nye, stærke struktur og fællesskab vil kunne sikre vores fælles fremtid.

Fremtiden ser lys ud, selvom det betyder farvel til ildsjæle

Jydsk Håndbold Forbund har haft en stor rolle i arbejdet med den nye struktur. Velvidende at de også bliver nedlagt, har formand Kent Nicolajsen med en stor indsats og passion for håndbolden arbejdet for at sikre den bedste fremtid for håndbolddanmark.

- Selvom det betyder, at Jydsk Håndbold Forbund bliver nedlagt, så er jeg ovenud tilfreds med, at vi nu endelig står med en ny struktur. Jeg er overbevist om, at det er det rigtige at gøre – og på tide. Det er meget vigtigt for mig, at Dansk Håndbold er drevet af de stærkeste kompetencer og fornyet energi til at sikre implementeringen. Jeg har gennem næsten 20 år været en stor del af Dansk Håndbold, men jeg har valgt at trække mig, så nye kræfter kan komme til.

Morten Stig Christensen kigger også fremad og ser en ny fremtid for Dansk Håndbold forme sig:

- Jeg er stolt. Det har været en lang rejse. Det er historisk. Det er ingen hemmelighed, at første halvleg har krævet svære justeringer; det er politik, det er valg, og det er kompromisser – men vi er lykkedes, og det gør mig hamrende stolt. Jeg skylder vores styregruppe en kæmpe tak, for det er deres store fortjeneste, at vi kan stå her i dag. Nu skal arbejdshandskerne på, og de fire regioner skal til at konsolidere sig. Her skal vores fire formænd i den grad på arbejde, for der skal sættes de hold, der skal sikre håndbolddanmarks sammenhængskraft på tværs af hele landet og langt ud i fremtiden, og min opgave bliver at støtte og bakke op om det arbejde, der er foran os. Jeg fløjter nu anden halvleg i gang.

Formændene for de fire nye regioner

Dansk Håndbold Nord – Peter Jensen

Dansk Håndbold Syd – Finn Hansen

Dansk Håndbold Midt – Per Skovgaard

Dansk Håndbold Øst – Troels Hansen

Vælg forbund

Luk