Nyheder og presse
Del
Kontingentet påvirker både medlemstal og økonomi. Foto: Jan Christensen
Børn og unge
Bredde
Liga & 1. division damer
Nyt fra DHF

Fortsæt med at opkræve kontingent trods corona-restriktioner

Skrevet af Anna Katrine Sand
22. mar 2021Kl. 15:21

Det er vigtigt for klubbens økonomi og medlemstal, at man fortsætter med at opkræve kontingent. Man kan dog imødekomme medlemmer ved at sænke beløbet helt i bund.

Efter et år med corona og tomme haller kan det være svært at finde argumenterne for at opkræve kontingent fra medlemmerne – men der er faktisk gode grunde til at fortsætte.

Det kan nemlig på længere sigt have større konsekvenser for foreningens økonomi og medlemstal, hvis man helt stopper med at opkræve kontingent. Fx udbetaler mange kommuner kun aktivitetstilskud, hvis der er opkrævet kontingent fra medlemmerne. Til gengæld kan man mange steder nøjes med at opkræve et minimumsbeløb – men det er en god idé at tjekke reglerne i jeres kommune.

Det har man blandt andet gjort i Nøvling IF. Her har klubben sænket kontingentet til 50 kr. for forårssæsonen og bakker trænerne op i stadig at træne udendørs med deres hold. Det fortæller formand, Elsebeth Ulnits:

”Vi har valgt at sætte vores kontingent ned for at fastholde vores spillere i klubben og give dem en større tilfredshed, da de jo ikke kan komme til de samme træninger, som de er vant til. Omvendt er det vigtigt for klubben ikke at miste vores medlemmer, både på grund af de økonomiske tilskud fra kommunen, som er betinget af kontingentbetalingen, og at vi gerne vil opretholde vores medlemstal i foreningen.”

Nyheden om det nedsatte kontingent er blevet taget godt i mod i Nøvling IF:

”Vores medlemmer har taget fint imod, at vi fortsætter med at opkræve et lille kontingent. Når man fortæller dem, hvorfor man er nødt til at gøre det, så har de stor forståelse for det. Nu ser vi bare frem til at byde vores medlemmer velkommen, når vi igen må spille i hallen,” afslutter Elsebeth Ulnits.

Hvis I har spørgsmål til medlemskab og kontingenter, så tag fat på jeres lokale håndboldkonsulent. Find kontaktoplysninger via dette link.

Fem fordele ved at opretholde kontingentbetalingen er, at:

  1. medlemmerne bliver i foreningen og skal ikke genrekrutteres, når vi igen må mødes, som vi plejer.
  2. klubben opretholder indtægten til klubkassen.
  3. klubben undgår at falde i medlemstal ved den årlige medlemsregistrering i Det centrale foreningsregister (CFR), som meldes i fra 1. december 2021. Her skal medlemmerne minimum have været indmeldt i tre måneder hen over året for at tælle med.
  4. klubben undgår at miste kommunale aktivitetstilskud, som nogle steder bliver opgjort ud fra varigheden af medlemskabet hen over et år. Husk at tjekke vilkårene for aktivitetstilskud i jeres kommune, da de kan variere.
  5. et stabilt medlemstal er fordelagtigt i forhold til at fastholde og rekruttere sponsorer og partnere i foreningen.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE