Nyheder og presse
Del
De danske håndboldherrer er verdensmestre- igen, igen, igen! Foto: IHF
Herrelandshold

Håndboldherrerne er verdensmestre for tredje gang i træk

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
29. jan 2023Kl. 23:12

I en dramatisk finale skrev de danske håndboldherrer sig ind i historiebøgerne, da de med sejren over Frankrig nu kan lade sig hylde som verdensmestre for tredje gang i streg.

Det danske herrelandshold i håndbold satte søndag aften punktum for endnu en fantastisk VM-slutrunde. De danske Håndboldherrer har gennem de sidste tre uger brilleret ved VM i Sverige og Polen og ryddet al modstand af banen i en kulisse der til tider har føltes som en dansk hjemmebane.

Søndagens finale mod Frankrig var ingen undtagelse, og med sejren på 29-34 kan de danske håndboldherrer igen kalde sig verdensmestre.

Og det var faktisk et stykke håndboldhistorie, der blev skrevet søndag aften. For aldrig før har et herrelandshold vundet VM tre gange i træk, men med VM-sejre i 2019, 2021 og nu i 2023 har de danske håndboldherrer opnået netop dette.

”Det er en fuldstændig fantastisk præstation, og en hidtil uset magtdemonstration, vores danske herrelandshold har leveret. Jeg er pavestolt over, hvad de har opnået på banen, men mindst lige så stolt over den vildt flotte opbakning, der har været til holdet både i arenaerne og hjemmefra. Tusind tak for det - vi håber at se rigtig mange på Rådhuspladsen,” siger formand i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen.

Vær med til at hylde Håndboldherrerne
Når de nyslåede verdensmestre lander i Danmark mandag, bliver det med hyldest på Rådhuspladsen i København. En hyldest, som det danske landshold desværre ikke fik sidst, de blev verdensmestre i 2021 på grund af coronarestriktionerne. Derfor håber Dansk Håndbold Forbund, at rigtig mange danskere vil være med til at hylde Håndboldherrerne mandag eftermiddag.

Program for mandagens fejring:

  • Klokken 15.10 lander Håndboldherrerne i Københavns Lufthavn
  • Når holdet har afhentet deres bagage, er der officiel modtagelse fra Dansk Håndbold Forbund i Terminal 3
  • Klokken 16.35 går turen så i bus mod Rådhuspladsen
  • Omkring kl. 17.05 ankommer landsholdet til Rådhuspladsen, hvor de skal hyldes på balkonen og med rådhuspandekager.


Du kan læse mere og holde dig opdateret om fejringen på Håndboldherrernes Facebook- og Instagram-sider, hvor vi også rigtigt gerne vil se, hvordan I fejrer vores allesammens verdensmestre.

Vælg forbund

Luk