Nyheder og presse
Del
Foto: IHF
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Håndboldherrerne sikrer sig OL-kvalifikation

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
28. jan 2023Kl. 08:00

Med Danmarks finaleplads ved VM mod Frankrig er en billet til OL i 2024 nu også i hus.

Der var flere ting at glæde sig over for Nikolaj Jacobsens mandskab fredag aften i Gdansk. Foruden sejren i VM-semifinalen over Spanien kunne holdet i lufthavnen konstatere, at modstanderen i søndagens finale bliver Frankrig, der besejrede de svenske værter.

Det betyder, at Danmark er klar til OL i sommeren 2024. Et verdensmesterskab udløser direkte kvalifikation til Legene, men da Frankrig er forhåndskvalificeret som værter, er Håndboldherrerne altså nu også sikret en plads.

- Vi er mega glade og stolte over, at vi allerede nu har formået at kvalificere os til OL. Det giver os en fantastisk tryghed og sikkerhed, og det er helt sikkert også en motivation for spillerne at arbejde hen imod. Så det er kæmpestort at være kvalificeret halvandet år før tid, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Det er femte gang i træk, at dansk herrehåndbold bliver repræsenteret under de olympiske ringe. Alternativet til en direkte OL-plads er en kvalifikationsturnering, der spilles til marts 2024. Den slipper Danmark dermed for, og det passer landsholdsanfører Niklas Landin glimrende.

- Vi er sindssygt glade for at være direkte kvalificeret. Det var også et stort mål for os at placere os godt til VM, så vi kunne få de bedste forudsætninger for at gå videre fra OL-kvalifikationen, men den slipper vi heldigvis helt for nu, siger han og bakkes op af landstræneren:

- Det giver noget ro. Vi skal ikke ud at spille nogle stressende kvalifikationskampe. Så der kan vi bruge tiden på at bygge videre på det, vi allerede er godt i gang med nu, lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Håndboldkvinderne sikrede med deres EM-sølv i november en plads i OL-kvalifikationsturneringen. De har fortsat chancen for at booke en direkte billet, når der spilles VM på hjemmebane til december.

Husk i øvrigt, at der er deadline allerede 31. januar klokken 18, hvis du vil have chancen for at få fingre i de billige billetter til OL. Læs mere her.

Vælg forbund

Luk