Nyheder og presse
Del
Damelandshold

Håndboldkvinderne sætter tv-rekorder

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
16. dec 2020Kl. 19:00

Næsten 1.4 mio. danskere fulgte med på tv tirsdag aften, da Danmark bankede russerne i gruppefinalen til EM i kvindehåndbold. Interessen for håndboldkvinderne var specielt stor blandt de unge under 18 år, hvor 74 pct. af dem, der havde tænkt for deres tv, så håndbold.

For anden uge i træk er de danske håndboldkvinder samlingspunkt hjemme i stuerne med virkeligt flotte seertal. I uge 50 toppede Håndboldkvindernes EM-kampe listen over de 20 mest sete tv-programmer i ugen, der var gået, med 1.2 mio. seere søndag aften til kampen mod Spanien. Og da de danske tropper tirsdag aften mødte Rusland i en knald-eller-fald-gruppefinale, så næsten 1.4 mio. danskere med.

Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, er helt benovet over de flotte seertal:

”Det er en kæmpe glæde at se, at så mange danskere følger med hjemme i stuerne. Vi vidste godt, at det ville blive et meget specielt mesterskab, når vi nu ikke kan samle danskerne på lægterne, men det har alligevel været en overraskelse for os alle, hvordan det rent faktisk opleves i arenaen. Derfor er det særligt vigtigt for os alle – spillere, trænere, ansatte i Dansk Håndbold Forbund og de mange frivillige omkring mesterskabet – at vide, at så mange danskere hepper med hjemme i stuerne. Det betyder alverden,” siger Morten Stig Christensen.

Stigende interesse hen over mesterskabet
Det er ingen hemmelighed, at Danmark er en håndboldnation. Og ser man på sharen – det tal, der angiver, hvor mange der ser et givent program i forhold til, hvor mange der har tændt for fjernsynet – så viser den også tydeligt, at danskerne hepper med på landsholdet. Sharen viser også, at danskernes interesse for håndbold vokser, jo længere de danske kvinder kommer i turneringen. I løbet af mesterskabet er sharen nemlig vokset med 12 procentpoint fra 51 pct. i den første kamp mod Slovenien til 63 pct. i tirsdagens kamp mod Rusland.

Morten Stig Christensen ser frem til, at det danske kvindelandshold nu er i semifinalen til EM, og han håber, at danskerne vil holde fast i at vise deres opbakning til kvinderne ved at være med bag skærmen:

”Når nu de danske fans ikke kan støtte vores kvinder fysisk i hallen, så håber jeg, at danskerne i stedet vil vise deres opbakning hjemme bag fjernsynet. Der er ingen tvivl om, at den store opbakning, Håndboldkvinderne har mødt, har været med til at motivere dem og givet dem et ekstra skud vilje på banen. Derfor er vi helt utroligt glade for, at så mange danskere følger med hjemme i stuerne,” slutter Morten Stig Christensen.

Det danske landshold møder Norge fredag i semifinalen klokken 20.30. Hvis Danmark vinder, skal de spille finalekamp søndag klokken 18. Hvis de taber, skal de spille bronzekamp søndag klokken 15.30. Begge kampe vises på TV 2.

 

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE