Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Henrik Kronborg får ny rolle i Dansk Håndbold Forbund

Skrevet af Frederik G. Schmidt
23. jun 2020Kl. 10:00

Henrik Kronborg, der er assistenttræner for håndboldherrerne og ansvarlig for udviklingstruppen på herresiden, får fremover en større rolle i Dansk Håndbold Forbunds strategiske arbejde med talentudvikling og heraf samarbejdet mellem forbundet og klubberne.

Siden 1. juni 2016 har Henrik Kronborg været assistenttræner for Håndboldherrerne. Sidste efterår blev han også sat i spidsen for en udviklingstrup på herresiden, hvor en lille gruppe af talentfulde spillere får optimale udviklingsrammer i jagten på A-landsholdet.

Nu får Henrik Kronborg dog også andre kasketter på i Dansk Håndbold Forbund. Her skal han blandt andet være bindeled mellem talenttræningen, ungdomslandsholdene og A-landsholdet, og han skal deltage i arbejdet omkring forbundets elite- og talentstrategi. Han bliver samtidig en vigtig brik i samarbejdet med udvalgte klubber, hvor dialogen mellem forbundet og klubberne skal styrkes yderligere.

Hovedpersonen selv ser frem til de nye opgaver:

”Jeg glæder mig meget over den her spændende aftale. Jeg ser frem til at komme tættere på talenttræningen, vores ungdomslandshold og hele talentudviklingen i forbundet. Jeg ser også frem til en fortsat god dialog med klubberne. Derudover glæder jeg mig til sparringen med mine trænerkolleger – og så ser jeg bare generelt frem til, at jeg kan være med på samlingerne i vores talentsystem,” siger Henrik Kronborg.

Hos Dansk Håndbold Forbund er man også glade for den nye aftale:

”Vi glæder os over, at vi kan bruge Henriks stærke kompetencer på mere end omkring A-landsholdet. Samtidigt kan han også fortsætte de spændende takter omkring udviklingstruppen. Derudover vil vi gerne skabe en tydeligere rød tråd i vores strategi på herresiden, hvor Henrik bliver en nøgleperson i dette strukturarbejde,” siger Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund og fortsætter:

”Henrik har en stor håndboldviden om alt fra børnehåndbold over talentudvikling og til arbejdet på den øverste hylde. Netop de kompetencer bliver også vigtige i arbejdet omkring vores elite- og talentstrategi, hvor han kommer til at få en væsentlig rolle i udviklingen af konceptet, men også i forbindelse med kontakten til klubberne, hvor vi - forbund og klubberne imellem - skal supplere hinanden bedre. Hans entusiasme og gode væsen er en herlig tilføjelse til vores arbejde,” siger Morten Henriksen.

Den nye aftale træder i kraft den 1. juli 2020.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE