Nyheder og presse
Del
Damelandshold
Nyt fra DHF

Herning bliver spillested for to grupper til EM

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
06. nov 2020Kl. 17:00

Jyske Bank Boxen skal til december huse to puljer til EM, når gruppe B, der skulle have spillet i Frederikshavn, bliver flyttet til Herning.

Der er efter planen under en måned, til EM i kvindehåndbold skal skydes i gang i Norge og Danmark. Og med en del bump på vejen på grund af udbredelsen af coronasmitte, er det derfor en taknemmelig og lettet formand for Dansk Håndbold Forbund, der kan fortælle, at der er fundet et nyt spillested til den gruppe, der skulle have spillet i Frederikshavn:

”Med hjælp fra vores gode samarbejdspartnere MCH og Herning Kommune har vi lavet en løsning, hvor kampene i både gruppe A og B nu spilles i Jyske Bank Boxen i Herning. Samtidig er vi også på meget kort tid i et fantastisk samarbejde med Scandic Silkeborg lykkedes med at kunne huse holdene fra gruppe B, hvor vi vil lave en rød boble, som manualerne foreskriver, i Silkeborg. På en dag som i dag, hvor alt skal omtænkes, priser vi os lykkelige for, at vi i MCH har en så god samarbejdspartner, der ikke alene stiller sig til rådighed for at løfte selve opgaven, men som også kommer til at gøre det på et sædvanligt højt niveau. Danmark er i internationale sammenhænge kendt for vores vellykkede mesterskaber, hvilket Herning Kommune og MCH har en stor andel i,” siger Per Bertelsen.

Jyske Bank Boxen har lagt til gulv en række håndboldslutrunder. Multiarenaen har huset EM for kvinder i 2010, EM for herrer i 2014, VM for kvinder i 2015 og VM for herrer i 2019. Ifølge Georg Sørensen, der er direktør for Messecenter Herning, er man nu klar til endnu mere mesterskab:

”Vi har rammerne og mulighederne for at udvide EM hos os med den ekstra gruppe, så derfor hjælper vi selvfølgelig, når der er brug for det. Vi har et mangeårigt samarbejde med Dansk Håndbold Forbund, og også under disse særlige omstændigheder løser vi sammen med dem opgaven med to EM-grupper,” siger Georg Sørensen.

Fakta om EM
EM i kvindehåndbold afvikles i et samarbejde mellem Norge og Danmark, hvor alle kampe nu samles i Trondheim og Herning.

Danmark spiller de tre indledende gruppekampe i Boxen i Herning den 4., 6. og 8. december. Eventuelle kampe i mellemrunden bliver for Danmarks vedkommende også spillet i Herning den 11., 13. og 15. december, mens turen går til Trondheim ved en eventuel finaleweekend.

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2020 afvikles fra den 3.-20. december. Slutrunden bliver den 14. udgave af EHF’s EM-turnering. Turneringen er med deltagelse fra 16 nationer, hvor den ændrede turneringsplanen ser ud som følger:

Indledende gruppespil
Gruppe A: Herning
Gruppe B: Herning
Gruppe C: Trondheim
Gruppe D: Trondheim

Mellemrunde
Gruppe 1: Herning
Gruppe 2: Trondheim

Finaleweekend
Semifinaler, bronzekamp og finale: Trondheim

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE