Nyheder og presse
Del
Sølvet blev fejret ved medaljeceremonien. Foto: Kollektiff
Herrelandshold
Kvindelandshold

Herrelandsholdet vinder sølv ved VM i beach handball

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
28. jun 2022Kl. 08:51

Danmarks herrer var i en VM-finale for første gang nogensinde men måtte desværre nøjes med sølv.

Nu har herrelandsholdet i strandhåndbold endelig en VM-medalje i skabet. På trods af at være blevet europamestre to gange i træk i 2019 og 2021, havde herrerne inden denne slutrunde endnu ikke vundet metal ved et verdensmesterskab endnu.

Men Danmark vandt over de forsvarende verdensmestre Brasilien i semifinalen og skulle møde Kroatien i finalen. Kroatien, der har stået i en VM-finale fire gange før, blev dog en lidt for rutineret mundfuld for de danske herrer.

Kampen var tæt, men Kroatiens målmand stod rigtig godt. Med cifrene 24-22 og 21-18 vandt Kroatien begge halvlege og dermed guldet.

"Når jeg får det lidt på afstand, vil jeg være glad og tilfreds for at have fået en sølvmedalje. Og så må vi tage guldet næste gang," sagde landstræner Gorm Andersen umiddelbart efter finalen.

Kvinderne sikrede en vigtig 5. plads
Kvindelandsholdet røg desværre allerede ud i kvartfinalen mod Holland men skulle stadig spille to vigtige placeringskampe derefter. Målet var en 5. plads, der kunne kvalificere dem til mesterskaber næste år.

Det blev til to nervepirrende shootouts mod henholdsvis Portugal og Brasilien, hvor Danmark heldigvis vandt begge, så kvinderne også kunne rejse stolte hjem fra Kreta.

World Games i juli
Nu fortjener begge landshold at slappe af, inden de allerede den 8. juli rejser til USA for at spille World Games. Følg med på vores Instagram eller Facebook.

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE