Nyheder og presse
Del
Foto: Team Esbjerg
Kvindelandshold

Jesper Jensen bliver ny landstræner for kvindelandsholdet

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
02. mar 2020Kl. 12:26

Dansk Håndbold Forbund præsenterer i dag det nye trænerteam, der skal stå i spidsen for kvindelandsholdet. Jesper Jensen bliver landstræner, mens Lars Jørgensen fortsætter som assistenttræner.

Det nye trænerteam skal allerede i slutningen af marts i arbejdstøjet, da kvindelandsholdet har en samling fra d. 18.-29. marts. Jesper Jensen vil i starten bestride posten som landstræner sideløbende med sit nuværende job som cheftræner i Team Esbjerg. Derfor er Lars Jørgensen blevet ansat i en fuldtidsstilling, hvor han skal varetage flere forskellige opgaver.

Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, er rigtig glad for den løsning, der er blevet fundet til kvindelandsholdets trænerteam: 

”Det bliver en meget spændende konstellation, som, vi tror på, skaber endnu bedre forhold for det danske kvindelandshold. Vi får en landstræner, der hele tiden bliver udfordret fagligt gennem et klubjob, og en assistenttræner, der også skal bruge sin tid på at sikre en endnu bedre sammenhæng mellem spillere, klubber, Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund,” siger sportschefen. Han sætter også nogle ord på, hvorfor valget er faldet på Jesper Jensen:

”Jespers resultater med Team Esbjerg både nationalt og europæisk taler for sig selv. Men samtidig er han en spændende leder og et fantastisk menneske og sammen med Lars som assistenttræner, bliver det en kæmpe gevinst for landsholdet og for dansk håndbold. Lars har sat sit aftryk på rigtigt mange områder, siden han tiltrådte i Dansk Håndbold Forbund, og han er enormt vellidt for både sin faglighed og sin person. Med fastansættelsen kan han nu bruge endnu flere ressourcer i udviklingen af dansk kvindehåndbold og dialogen med spillere, klubber, Team Danmark og vores egen organisation,” siger Morten Henriksen

Ny trænerduo med nye roller
Den nyslåede landstræner glæder sig meget til at træde ind i jobbet, og han ser frem til at bygge videre på det fundament, som den tidligere trænerduo har lagt:

“Jeg er mega stolt over at blive betroet det største job i dansk kvindehåndbold, men samtidig er jeg meget ydmyg i forhold til den opgave, Lars og jeg står overfor. Fundamentet er stærkt med base i en rigtig god træningskultur, som vi skal bygge ovenpå. Jeg er sikker på, at hårdt arbejde over tid også kaster gode resultater af sig, og vores mål er stadig at udfordre de bedste hold i verden om medaljerne,” siger Jesper Jensen.

Lars Jørgensen, der overgår til en fuldtidsstilling i Dansk Håndbold Forbund, ser også frem til den nye konstellation, hvor han kommer til at spille en væsentlig rolle:

"Jeg glæder mig rigtig meget til at få mulighed for at arbejde dybere og mere målrettet med de opgaver, jeg før har varetaget på deltid. Jeg skal blandt andet arbejdet for et endnu tættere samarbejde med klubberne, ligesom jeg skal stå i spidsen for at tydeliggøre den røde tråd i landsholds- og talentsystemet på damesiden,” siger Lars Jørgensen.

Både klubtræner og landstræner
I Team Esbjerg er man glad for og stolt af, at deres cheftræner nu også kan bryste sig af titlen som landstræner. Og klubbens bestyrelsesformand Bjarne Pedersen er sikker på, at Jesper Jensen vil balancere de to job til gavn for både Team Esbjerg og Dansk Håndbold Forbund:

”Vi har stor tillid til, at Jesper fortsat vil have hjertet og engagementet 100 procent med i sit arbejde i Team Esbjerg, ligesom han vil have det i landsholdet. Team Esbjerg er hans klub, og han er ikke bare træner. Jesper har i de tre år som cheftræner udviklet sig fantastisk, og vi synes, det er en ære, at også Dansk Håndbold Forbund ønsker at gøre brug af hans evner,” siger Bjarne Pedersen.

Dobbeltjobbet som klub- og landstræner er et tema, som har været vigtigt i forhandlingerne mellem Dansk Håndbold Forbund og Jesper Jensen. Og den kommende landstræner siger selv om de to kasketter:

”Det har stor betydning for mig, at jeg kan være klubtræner samtidig med landstrænerjobbet. Jeg er nemlig fuldstændig overbevist om, at jeg derigennem kan være den bedste udgave af mig selv. Både som menneske og som landstræner.”

Jesper Jensen starter i jobbet som landstræner d 16. marts, og kontrakten løber frem til 30. juni 2023. I kontrakten er der dog en mulighed for at kigge på konstellationen efter slutrunden på hjemmebane i december 2020, og den kan derefter justeres, hvis der er brug for det.

Om Jesper Jensen
Jesper Jensen er 42 år og uddannet EHF Master Coach. Han har selv spillet håndbold på topniveau i 17 år i Team Esbjerg og Skjern Håndbold.

Efter den lange aktive karriere, der inkluderer 120 landskampe, blev han i 2013 cheftræner for Vejen EH i Dameligaen og året efter Aalborg Håndbold i herrernes liga. I foråret 2017 tiltrådte han som cheftræner i Team Esbjerg efter en kort periode som assisterende cheftræner.

Yderligere informationer
Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 2140 8567
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 6137 9896

Vælg forbund

Luk
ANNONCE