Nyheder og presse
Del
Mandag blev Jesper Jensen præsenteret som ny landstræner for Håndbolddamerne. Foto: Jan Christensen
Damelandshold

Jesper Jensen er klar med første landsholdstrup

06. mar 2020Kl. 13:00

Landstræner Jesper Jensen har indkaldt 20 spillere til landsholdssamling d. 18-29. marts. Truppen er med nye navne som Emilie Steffensen og Helene Kindberg, mens anfører Stine Jørgensen ikke er udtaget til samlingen.

Selvom den danske landstræner kun har heddet Jesper Jensen i mindre end en uge, har han hurtigt måtte trække i arbejdstøjet. For allerede d. 18. marts skal Håndbolddamerne samles forud for to kampe mod Brasilien d. 28. og 29. marts i Holstebro og på Mors. Derfor har Jesper Jensen og assistenttræner Lars Jørgensen brugt den forgangne uge på at sammensætte en spændende trup:

”Lars og jeg har været rigtigt mange ting igennem, da vi skulle sammensætte den her trup. Vi har selvfølgelig haft blik for, at der kun er ti måneder til EM på hjemmebane, og derfor er vi nødt til ret hurtigt at prøve nogle spillere af, som ikke tidligere har været omkring A-landsholdet,” siger landstræneren.

Truppen på 20 spillere indeholder derfor flere nye navne i A-landsholdssammenhæng, blandt andre Emilie Steffensen fra Herning-Ikast Håndbold og Helene Kindberg fra Silkeborg-Voel KFUM. Men truppen er også uden gamle kendinge, blandt andre anfører Stine Jørgensen. Den beslutning sætter landstræneren ord på her:

”Stine har gennem de sidste år fået og taget et meget stort ansvar, som har ligget tungt på hendes skuldre. Det har været hårdt for Stine, men har også betydet, at andre på holdet har kunnet gemme sig lidt. Lars og jeg har derfor besluttet, at vi denne gang giver Stine en pause. Både for Stines skyld, men også for at skabe et rum, hvor ansvaret bliver fordelt ud over flere spillere, og hvor flere får mulighed for at byde ind i forhold til at tage et ansvar.”

Landstræneren understreger, at det ikke betyder, at Stine Jørgensen ikke fremover kan være at finde i truppen, når der skal udtages spillere til landsholdssamlinger.

Landsholdet samles d. 18.-29. marts og spiller mod Brasilien i Gråkjær Arena i Holstebro d. 28. marts og i Arena Mors d. 29. marts begge dage klokken 16.10. 

Landsholdstruppen

Målvogtere
Sandra Toft
Althea Reinhardt
Anna Kristensen

Stregspillere
Kathrine Heindahl
Stine Bodholt
Sarah Iversen

Fløjspillere
Freja Cohrt
Trine Østergaard
Simone Böhme
Fie Woller

Bagspillere
Anne Mette Hansen
Kristina Jørgensen
Mie Højlund
Line Haugsted
Lotte Grigel
Mia Rej
Helena Elver
Louise Burgaard
Emilie Steffensen
Helene Kindberg

Vælg forbund

Luk
ANNONCE