Nyheder og presse
Del
Jesper Jensen har idag udtaget sin trup til landskampen mod Slovenien i juni. Foto: Lars Møller
Damelandshold

Jesper Jensen udtager 18 spillere til landskamp mod Slovenien

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
23. maj 2022Kl. 08:31

Om to uger mødes landsholdet igen og slutter håndboldsæsonen af med en uges samling og landskamp mod Slovenien. Mange velkendte ansigter er blandt de indkaldte, men der er også blevet plads til et ungt talent.

Den 7. juni samles det danske kvindelandshold igen for at arbejde videre med forberedelserne frem mod EM i november.

Til samlingen har landstræneren indkaldt 18 spillere, og udover mange gengangere fra de seneste landsholdssamlinger, er der også et par mere eller mindre nye ansigter. Mia Rej, Sarah Iversen og Andrea Hansen har fundet vej tilbage i landsholdslejren, mens Julie Scaglione, der er kåret til Årets Kvindelige Talent, er udtaget for første gang.

”Denne samling giver os mulighed for at se nogle spillere for første gang, men også at se nogle, som vi ikke har set i et stykke tid. Jeg er blandt andet rigtig glad for, at Mia Rej er klar igen, så det bliver dejligt at få hende med igen. En, vi skal se for første gang er Julie Scaglione, der er et af de største talenter i dansk håndbold i øjeblikket. Vi har haft en rigtig god dialog med Kasper Christensen i HIH om, hvornår vi skulle tage Julie ind og vise hende, hvad next level er, og nu var et godt tidspunkt,” forklarer Jesper Jensen.  

Som en del af samlingen spiller landsholdet kamp mod Slovenien i Forum Horsens den 9. juni. Du kan sikre dig en billet til kampen lige her.

Den danske trup består af følgende spillere:

Målvogtere
Sandra Toft, Brest Bretagne
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Anna O. Kristensen, Viborg HK

Stregspillere
Rikke Iversen, Odense Håndbold
Sarah Iversen, Herning-Ikast Håndbold
Kathrine Heindahl

Fløjspillere
Cecilie Brandt, Herning-Ikast Håndbold
Lærke Nolsøe, Viborg HK
Emma Friis, Herning-Ikast Håndbold
Andrea Hansen, København Håndbold

Bagspillere
Mette Tranborg, Team Esbjerg
Anne Mette Hansen, Györ (fra den 8. juni)
Kristina Jørgensen, Viborg HK
Mie Højlund, Odense Håndbold
Simone Petersen, Herning-Ikast Håndbold
Michala Møller, Team Esbjerg
Julie M. Scaglione, Herning-Ikast Håndbold
Mia Rej, Odense Håndbold

Kvindelandsholdet afholdt også en ekstra samling sidste år. Sommersamlingen ligger udover det almindelige landsholdsprogram, og det glæder landstræneren, at det har kunne lade sig gøre igen:

”Jeg er meget glad for, at klubberne har givet os mulighed for at holde den her ekstra sommersamling og låne deres spillere en uge mere. Desværre må vi undvære Louise Burgaard, da hun stadig har kampe i Frankrig, men ellers har stort set alle kunne få fri. Vi skal bruge samlingen på at arbejde videre med forberedelserne til EM i november, og vi kommer også til at lægge en masse ting ind, som der ikke er plads til på andre tidspunkter,” slutter landstræner Jesper Jensen.

Kampen mod Slovenien kan opleves live i Forum Horsens torsdag den 9. juni kl. 19.00 ved køb af billet her, eller ses live på TV2 Sport. 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE