Nyheder og presse
Del
Nu er det alligevel tilladt at dyrke indendørs håndbold uden kontakt.
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Kontramelding: Nu må der gerne dyrkes håndbold uden kontakt

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
08. maj 2021Kl. 11:51

Kulturministeriet har i går udsendt deres retningslinjer på idrætsområdet, og her fremgår det nu, at håndbold uden kontakt må rykke indendørs alligevel.

Frem og tilbage. Og frem igen. Efter nogle opslidende dage med forskellige meldinger fra myndigheder og ministerier er det nu sikkert og vist: Håndbolden kan alligevel rykke indendørs med øvelser uden kontakt.

Kulturministeriet sendte sent fredag aften retningslinjerne for idræts- og kulturliv på gaden, og her fremgår det, at ’al individuel træning eller træning uden kontakt betragtes som ikke-kontaktsport uanset idrætsgren.’

Meldingen vækker stor glæde i Dansk Håndbold Forbund, hvor generalsekretær Morten Stig Christensen nu ser frem til, at også de voksne kan komme indendørs og træne håndboldøvelser og fysisk træning:

”Vi er meget tilfredse med, at det tilsyneladende er lykkedes os at forklare, hvor håbløst det er, hvis ikke håndbolden også kan få lov at komme indendørs uden kontakt. Så nu er det bare med at sætte i gang i den bløde opstart, som vi jo også anbefaler på vores hjemmeside, så alle de voksne håndboldspillere også kan komme i gang uden skader og overbelastning.”

Læs mere om den gode opstart på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

Med virkning fra den 6. maj gælder nu følgende

Indendørs idræt

  • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år. 
  • Der gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere, dommere mv. tæller med i det samlede antal. 
  • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover. 
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.


Udendørs idræt

  • Der gælder et forsamlingsforbud på 75 personer for udendørs idræt, hvor idræt både med og uden kropskontakt er tilladt. Både udøvere, trænere, dommere og evt. tilskuere i form af forældre eller lign. tæller med i det samlede antal. 
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.

 

Coronapas med benspænd
Desværre er det ikke lykkedes Danmarks Idrætsforbund (DIF) efter en meget ihærdig kamp at få ændret på vilkårene for coronapas. Det betyder, at det er op til foreningerne at kontrollere coronapas hos alle deltagere over 18 år, hvis der er en træner/leder til stede. Er der ikke en træner/leder til stede til træningen, skal der gennemføres minimum én stikprøvekontrol i døgnet.

DIF arbejder videre på at få lempet reglerne, så daglig kontrol udfases og stikprøvekontrol minimeres.

Læs Kulturministeriets retningslinjer for indendørs idræt pr. 7. maj 2021.

Mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 6137 9896, kmb@dhf.dk

Dansk Håndbold Forbunds coronahotline ved Anders Fredsgaard, tlf. 3155 5500, covid19@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE