Nyheder og presse
Del
Herrelandshold
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Landskampe og samlinger i maj og juni aflyses

Skrevet af Frederik G. Schmidt
06. apr 2020Kl. 11:00

Den fortsat alvorlige situation omkring Covid-19 får nu også konsekvenser for både kvinde- og herrelandsholdets samlinger og landskampe i maj og juni. Håndbolddamernes to kampe mod Japan i slutningen af maj aflyses, mens også Håndboldherrernes samling i starten af juni aflyses.

Den 30. og 31. maj skulle det danske kvindelandshold i håndbold efter planen have mødt det japanske landshold i to venskabskampe i henholdsvis Aarhus og Horsens, men Dansk Håndbold Forbund har nu besluttet at aflyse de to landskampe grundet den stadig omfattende nedlukning af samfundet. Samtidig aflyses også Håndboldherrernes træningslejr i den første uge af juni.  

Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund, er rigtig ærgerlig over, at han på ny må aflyse landskampe og samlinger, som mange fans har set frem til. Omvendt forsikrer sportschefen også, at der arbejdes på at finde nye datoer, hvor der kan spilles landskampe, så snart det er muligt igen:

”Jeg er virkelig ked af, at vores mange fans heller ikke i denne omgang får mulighed for at komme ind og se vores landshold. Det er virkelig ærgerligt – ikke kun for vores fans, men for os alle omkring håndbolden. Vi er klar over, at vi fortsat kigger frem mod en usikker tid, og derfor prøver vi at planlægge forskellige scenarier ud fra den kalender, som det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har fremlagt. Som jo desværre også er forbundet med usikkerhed,” siger sportschefen og fortsætter:

”En ting er, om vi får muligheden for at afvikle kampe. En anden er, at det jo også skal være muligt for holdene at transportere sig over grænserne. Alligevel kigger vi frem mod mulige datoer for landskampe samt modstandere og må så løbende vurdere, om vi kan afvikle kampene forsvarligt og lovligt. Vi håber i hvert fald, at vi i samarbejde med TV 2 kan afvikle og vise håndboldkampe i sommeren, så vores fans igen kan nyde landsholdshåndbold. Om det så bliver med tilskuere i hallen eller med fans foran skærmen, vil tiden vise.”

Dansk Håndbold Forbund melder først ud omkring eventuelle nye kampe, når der er en klar melding fra regering og myndigheder i forhold til håndboldens vilkår og også åbningen af grænserne i Danmark.

For yderligere information
Morten Henriksen, sportschef, mhn@dhf.dk, tlf. 21408567
Frederik Gelstoft Schmidt, presse- og kommunikationskonsulent, fgs@dhf.dk, tlf. 30684279

Vælg forbund

Luk