Nyheder og presse
Del
Damelandshold
Nyt fra DHF

Lars Jørgensen forlænger til sommeren 2023

Skrevet af Frederik G. Schmidt
18. maj 2021Kl. 10:00

Lars Jørgensen har forlænget sin aftale med Dansk Håndbold Forbund, der betyder, at han er assisterende landstræner for kvindelandsholdet frem til og med juni 2023.

Efter en imponerende karriere som aktiv spiller sprang Lars Jørgensen direkte over i rollen som assistent på kvindelandsholdet. I sommeren 2017 blev han præsenteret som assistent til daværende landstræner Klavs Bruun Jørgensen, mens han nu danner parløb med landstræner Jesper Jensen.

Tilbage i maj 2019 blev Lars Jørgensens kontrakt forlænget til 2021 – og nu præcis to år senere har den tidligere forsvarsgeneral atter underskrevet en kontraktforlængelse. Den nye kontrakt løber parallelt med Jesper Jensens aftale, og trænerteamet danner derfor parløb frem til som minimum 30. juni 2023. Det har været vigtigt for sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, at fortsætte kontinuiteten i arbejdet med kvindelandsholdet:

”Jeg er yderst glad for, at vi nu har vores trænerteam på kvindelandsholdet på plads frem til midten af 2023. Som team supplerer Lars og Jesper hinanden rigtigt godt. Lars er højtrespekteret af spillere og ledere - både håndboldfagligt og menneskeligt. Han har en stor viden og erfaring omkring de tekniske og taktiske detaljer i spillet, og hans tilgang til både at ville flytte og hjælpe spillerne, er en væsentlig forudsætning for det gode arbejde på kvindelandsholdet. Lars er også blevet et vigtigt bindeled mellem Dansk Håndbold Forbund, landsholdet, spillerne, klubberne og Team Danmark, hvor han gør en stor forskel. Samtidigt er han med til at sikre en røde tråd ned igennem talentsystemet,” siger Morten Henriksen og fortsætter:

”Konstellationen med en deltidsansat landstræner og en fuldtidsansat assistent har haft et rigtigt godt første leveår, men vi vil selvfølgelig fortsat evaluere på konstellationen, så vi hele tiden sikrer det bedste set-up for vores kvindelandshold. Under alle omstændigheder glæder jeg mig på egne og dansk håndbolds vegne over den her forlængelse,” siger Morten Henriksen.

Foruden sin rolle som assistenttræner skal Lars Jørgensen fortsat stå i spidsen for arbejdet med den gruppe af spillere, Dansk Håndbold Forbund har i udviklingstruppen, han er bindeled i samarbejdet mellem klubber og Team Danmark, ligesom han også fortsat skal varetage forskellige opgaver i talentsystemet på kvindesiden. Landsholdsassistenten er glad for de mange kasketter, og han ligeledes begejstret for det forlængede samarbejde:

”Jeg er utrolig glad for, at jeg kan fortsætte som assistenttræner for kvindelandsholdet. Jeg har et fantastisk samarbejde med Jesper, de andre ledere omkring holdet og spillerne, og jeg glæder mig hver gang, vi møder ind til landsholdssamling. Jeg er med tiden også blevet mere involveret i spændende opgaver i forbundet, hvor jeg får lov til at arbejde med vores udviklingstrup, jeg kan fokusere på samarbejdet med klubberne, spillerne og Team Danmark, og jeg kan engagere mig i vores talentarbejde. Det er en fantastisk stilling for mig,” siger Lars Jørgensen.

Lars Jørgensen fik som aktiv spiller 56 kampe på ungdomslandsholdet, mens han er noteret for 192 kampe på A-landsholdet.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE