Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Nikolaj Jacobsen er landstræner frem til 2024

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
04. apr 2019Kl. 06:47

Dansk Håndbold Forbund og Nikolaj Jacobsen har netop underskrevet en ny kontrakt, som betyder, at Nikolaj Jacobsen er landstræner for det danske herrelandshold i håndbold frem til 2024.

Når den danske landstræner til sommer sætter fødderne på dansk jord efter fem år som cheftræner i tyske Rhein-Neckar Löwen, er det med en forlænget kontrakt som landstræner for det danske herrelandshold i håndbold i rygsækken. Kontrakten løber frem til og med OL i Paris i 2024, og det er aftalen med Dansk Håndbold Forbund, at den danske guldtræner fremover skal være fuldtids landstræner for Håndboldherrerne. Det er en forlængelse, som glæder Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen utroligt meget:

”Nikolaj Jacobsen er en eftertragtet herre på håndboldmarkedet, så jeg er usigeligt glad for, at han har takket ja til at tage endnu en omgang som landstræner for det danske herrelandshold. Der er vist ingen tvivl om, at Nikolaj er en hamrende dygtig træner og leder, der forstår at engagere og motivere spillere såvel som stab, så de alle yder deres mest optimale. Hans interesse for hele tiden at forfine og udvikle håndbolden betyder, at vi også fortsat på herresiden i dansk håndbold kan være med helt fremme i verdenseliten,” siger Morten Henriksen.

Nikolaj Jacobsen selv er både stolt og beæret over, at han også fremover kan kalde sig for landstræner:

”Jeg glæder mig over, at en lille lyshårede dreng fra Oure kan få lov at stå spidsen for det danske landshold og være en del af det her fantastiske hold i så lang en periode. Det er virkelig stort. Vi er på vej i en rigtig god retning og har fundet en god måde at gøre tingene på,” siger landstræneren og fortsætter:

”For hver gang vi er samlet, så glæder jeg mig endnu mere til næste gang. Det er virkelig en fornøjelse at arbejde med spillere, der er 100 pct. dedikerede til spillet og holdet. Som træner vil man gerne være sammen med nogen, som hele tiden gør deres ypperste for at blive bedre, og det vil de her drenge virkelig. Samtidig har det også været vigtigt for mig, at jeg med staben omkring holdet er i sindssygt gode hænder. De er alle så dygtige mennesker, som hele tiden er med til at optimere arbejdsbetingelserne for mig og holdet. De har en stor del af æren for, at det er gået så godt, som det er, og at jeg har lyst til mere,” siger Nikolaj Jacobsen.”

Herrehåndbolden skal udvikles
Som landstræner skal Nikolaj Jacobsen ikke alene stå i spidsen for det danske herrelandshold i et samarbejde med assistenttræner Henrik Kronborg. Jacobsen skal også være med til at udvikle en ny landsholds- og talentstrategi i Dansk Håndbold Forbund, der skal være til at fremtidssikre dansk håndbold. Og særligt denne del glæder Morten Stig Christensen, som er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund:

”Vi har brug for i dansk håndbold at kigge frem og hele tiden arbejde på at sikre, at vi også fremadrettet har et mandskab og et hold, som kan opfylde målsætningen om at være en fast bestanddel af top fire til mesterskaber og OL. Derfor glæder det mig, at Nikolaj nu får resurserne til at indgå i et samarbejde om den dagsorden sammen med Morten Henriksen og de øvrige interessenter omkring herrehåndbolden.”

Landstræneren stopper som cheftræner i Rhein-Neckar Löwen med udgangen af denne sæson, og familien Jacobsen forventer at flytte til Danmark i juni.

For yderligere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, 61379896, kmb@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE